Skip to main content
Fejlesztés

Épül a közlekedési játszókert

By 2013. június 13.3 hozzászólás

Június 17-re várhatóan elkészül a betonozás, majd hónap végén már birtokba is vehetik a közlekedni vágyó csemeték azt az Egerben még újnak számító játszókertet, amely a Tittel Pál utcai sportpálya helyén épül. A közlekedési játszókert lényege valós forgalmi helyzetek bemutatása gyerekek részére, a kerékpárral, rollerrel, vagy éppen görkorcsolyával száguldozó gyerkőcök így körforgalommal, egyirányú utcával és zsákutcával is találkozhatnak – mindezeket persze a valódihoz hasonló közlekedési táblákkal jelezve. A játszókert családok részére is látogatható lesz. A mintegy 11 millió forintos beruházással nem csak új lehetőség jelenik meg kikapcsolódásra Egerben, de a környék megjelenése is javul, a korábbi sportpálya állapota napjainkra a kihasználatlanság miatt ugyanis már erősen leromlott. A témáról, érdeklődőknek tudunk még ajánlani egy Tv Eger hírvideót is.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Nándi szerint:

    “a korábbi sportpálya állapota napjainkra a kihasználatlanság miatt ugyanis már erősen leromlott” 20 évvel ezelőtt még foglalkoztak a pályával.Voltak például kapuk. Sőt volt idő amikor még háló is volt rajtuk. (Lali vigyázott rájuk, tőle kellett elkérni, majd visszavinni. :) ) Rengetegen jártak ide focizni. Aztán már nem foglalkozott vele a gazdája. (a város, a városgondozás, nem tudom) Eltűntek a kapuk, így már nem volt olyan érdekes, izgalmas a játék. A gaz kezdte felverni, az aszfalt kezdett szétfagyni. Így ment tönkre. NEM AZÉRT MERT NEM VOLT KIHASZNÁLVA! Egyébként a környék minden sportpályája megsemmisült. Volt egy pálya a Kodály Z. utcában, amire 3 ping-pong asztalt építettek, mára már benőtte a gaz. A csákány u.-i pálya még egy kicsit tartja magát, de már az is nagyon rossz állapotban van. Pedig ilyen pályák jók lennének, ahol lehet baráti társaságoknak focizni. Nem csak a cseboxba kellenének “foci”pályák.

  • zoltan szerint:

    Szerintem is nem csak a kicsikre kell folyamatosan gondolni. Jó hogy ilyen sok játszó tér van örülök neki. Nekem is van egy 3 éves gyerekem most tökéletes az hogy bármere sétálunk meg tudunk álni vele csuzdázni de 10-15 év mulva nem biztos hogy csuzdára fog vágyni akkor is . Minden korosztályra kell gondolni.

  • Nándi szerint:

    Még egy apróság. Ilyen gyakorló pálya volt annak idején a népkerti játszótéren is 30-35 évvel ezelőtt. Táblákkal, felfestett útjelekkel, stb. :)