Skip to main content
Fejlesztés

Drótkötélpályáról nézhetnénk a várost

By 2013. december 12.3 hozzászólás

Az évek során a kelleténél talán szkeptikusabbak lettünk mindenféle, még csak terveken létező fejlesztésekkel kapcsolatban – és így érzünk most is, amikor arról olvastunk hírt, hogy drótkötélpályával összekötnék a város látnivalóit, hogy aztán felülről is meg lehessen nézni őket.

libego

A hírt egyik kedves olvasónk küldte nekünk (az oldal legalján elérhető, viszonylag új és brutálisan jó cikkbeküldőnkön keresztül), miszerint a nemrég alakult turisztikai összefogás tervei közt szerepel az előbb beharangozott fejlesztés. A cikk persze messze nem csak ennyiről szól, a színes szóra kattintva elolvasható – téma iránt érdeklődőknek mindenképp ajánljuk. Aztán még ha nem is éljük bele magunkat a libegős városnézésbe, szurkolunk a megvalósításáért. Ahhoz pedig csak tiszta szívből tudunk gratulálni, hogy olyan, mintha elindult volna egy jó irányba a város: a borászaink után talán már a szállodatulajdonosaink sem csak konkurenciát látnak egymásban, hanem annál inkább partnert – nem akarjuk elkiabálni ezt sem, de általában ez szokott lenni azért a siker kulcsa, úgyhogy a magunk részéről hátra is dőltünk és pattogatott kukoricával a kézben várjuk, hogy mik lesznek az eredmények :)

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

 • laport szerint:

  Az jó dolog, hogy az egri szállodások összefognak, de ez a “kötélpálya a város felett” ötlet szerintem inkább csak médiahack.
  Az ilyen pályákat vagy hegyoldalba építik, vagy folyók, kikötők fölött haladnak, nem pedig belváros, lakóépületek fölött, pláne 3 km hosszan (kb ennyi lenne, ha az említett helyszíneket mind érinti).
  A költségekről már nem is beszélve. Tavaly az olimpiára épület egy ilyen pálya a Temze fölé, az egy km hosszú, átszámítva több mint 20 milliárd forintba került.
  Arra jó, hogy bekerüljenek vele a hírekbe :)

  • Sasi szerint:

   De egyébként nagyon jól sikerült nekik, ha ez volt a cél, mivel a Heoltól a Turizmosonline-on keresztül a HVG-ig, mindenhol a drótköteles részről kapott címet a hír :)

 • Az se normális, aki ezt kitalálta!