Skip to main content
Kereskedelem

Nem váltottunk pozíciót a legnépszerűbb utazási célpontok közt

By 2014. január 9.

Megjelent a Szallas.hu szokásos évi összefoglalója a belföldi turizmus alakulásáról, ezúttal 2013 adatait vehetjük szemügyre. A cikk a szállásfoglaló oldal saját adatait használta fel, mely így ugyan nem tekinthető reprezentatívnak, de lévén, hogy itthon egy piacvezető webhelyről van szó, azért nagyon közel állhat a valósághoz.

A 10-es lista nem okozott nagy meglepetéseket, nem csak Eger, de a többi szereplője is stabilan őrzi a pozícióját. Szeged jelent meg egyedül új arcként, ő Balatonlellét túrta ki. Eger, ahogy 2012-ben, úgy 2013-ban is a negyedik helyen végzett. Előttünk a már jól megszokott trió, elsőtől sorban indulva Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest áll. Egy rossz szavunk sem lehet, ugyanis közvetlenül utánunk is Balatonfüred, valamint Gyula áll, ennyi fürdőváros közt ettől jobb helyezésről valószínűleg nem nagyon álmodhatnánk. A listán idézőjelben konkurenciának két város szerepel, mindkettő a kedvencünk, a már említett Szeged (8. hely), illetve Sopron (10. hely).

Összességében mintegy 4,5 százalékkal nőtt a turizmus mértéke tavaly 2012-höz képest, idén is növekedésre számítanak egyébként. Átlagosan 53 ezer forintot hagytunk a szálláshelyeken, ez is 8%-kal magasabb szám a 2012-es adatoktól.  Egri környezetben érdekes lesz a 2014-es év, kíváncsian várjuk, hogy a belváros felújítása mennyire tesz majd oda a turizmusnak, na meg utána főleg kíváncsian várjuk, hogy az elkészült munkák milyen hatással lesznek majd rá a későbbi években.

Top 10 belföldi utazási célpont 2013-ban
(Zárójelben a 2012-es helyezések)
1. Siófok (1.)
2. Hajdúszoboszló (2.)
3. Budapest (3.)
4. Eger (4.)
5. Balatonfüred (5.)
6. Gyula (6.)
7. Zalakaros (9.)
8. Szeged (-)
9. Hévíz (8.)
10. Sopron (10.)

Forrás: Szállás.hu