Skip to main content
Közlekedés

Véleményezheted a készülő kerékpárutat

By 2014. február 25.One Comment

Azt tudjuk már, hogy Eger eltökélt szándéka a várost hosszában átszelő kerékpárút-hálózat megépítése, legutoljára mi például itt írtunk a tervről. A munkagépek felsorakozásától sajnos még messze vagyunk, sőt olyan sejtésünk is van, hogy talán még a következő évtizedek egri fiataljai sem csodálhatják még ezt meg, de legyünk optimisták és nézzük inkább meg a pontos terveket – amikkel a legutóbbi cikkünkkel ellentétben már tudunk szolgálni. Az Önkormányzat tette közzé őket véleményezésre, az internetre sajnos iszonyat bénán töltötték fel, így van, hogy laponként külön dokumentumot kell megnyitni, de itt meg elnézők legyünk, célnak attól megfelel.

Hozzáértőknek és érintetteknek érdemes lehet élni a véleményezés lehetőségével (erre február 20-tól számítva 15 napig van lehetőség), az egyik körbe sem tartozóknak pedig csak simán érdekes lehet  megnézni, hogy merre kanyarog majd 3014-ben az egri kerékpárút. A tervet számítógépen ide kattintva lehet letölteni és átböngészni, élőben pedig a Polgármesteri Hivatal Kossuth Lajos utca 10. szám alatti épületének földszintjére kell elbattyogni érte. Ha megfogalmazódott bennünk a vélemény, azt írva, vagy szóban a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Csoportja fogadja.

A tervben szereplő kiemelések közül hármat mi is közzétesszük alább, ezek az izgalmasabb részeket mutatják a hálózatból, rakás, az egyszeri halandókat megijesztő jelöléssel teletűzdelve.

Deák Ferenc úti kereszteződés

03_Hatvani hostya_-Model

Déli Ipari Terület

01_Deli Ipar__3-Model

Lajosváros

02_Lajosvaros kelet-Model

Szólj hozzá! One Comment

  • Egy Egri. szerint:

    Biztos, hogy jó lesz ez a Mátyás-király út mellett??
    Nem lenne BIZTONSÁGOSABB, nyugodtabb, barátságosabb és talán olcsóbb is a Breznay-Faiskola útvonalon???
    Én már nem szoktam biciklizni ezt el kell mondanom, csak külső szemlélője vagyok az egésznek.
    Jó tekerést mindenkinek.