Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Autómentes nap Egerben

By 2014. szeptember 16.One Comment

2014. szeptember 16-22. között tizenharmadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a fenntartható és környezetbarát közlekedést népszerűsítő programsorozatot. Az idei év jelmondata: „A MI UTCÁNK, A MI JÖVŐNK”. Európa legnagyobb közlekedési – környezetvédelmi kampányának célja, hogy a gépkocsik használata helyett egyéb közlekedési módokat, a kerékpározást, a gyaloglást, vagy a közösségi közlekedési eszközöket részesítsék előnyben.

A Mobilitási Héthez kapcsolódóan Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata több civil szervezettel, intézménnyel közösen Autómentes Napot szervez 2014. szeptember 22-én hétfőn, melyre többféle korosztályt érintő, változatos programokkal várják az érdeklődőket 9 órától 19 óráig. Helyszín: Vallon u., Nemzedékek tere.    A program keretében környezettudatos életmóddal, fenntartható fejlődéssel, mozgással, közlekedéssel, egészségtudatos életmóddal kapcsolatos programokkal várjuk a fiatalokat, gyerekeket és felnőtteket. 9.30 órakor mese előadáson vehetnek részt a gyerekek, 14 óra és 16 óra között busz festés lesz művésztanárok közreműködésével. 16 órától ötletes különleges járművek, közlekedési eszközök mutathatóak be, a legjobbak díjazásban részesülnek. 17 órától az egri utcák szomszédolása keretében ismerkedhetnek, barátkozhatnak a városlakók egymással és az egri fertálymesterekkel.

A korábbi évekhez hasonlóan 17 órakor kerékpáros felvonulás lesz a Part Egyesület szervezésében.  Indulás az Eszterházy térről.

Kerékpártúra indul 2014. szeptember 20-án a Tittel Pál utcai játszókertből a felsőtárkányi tóhoz, 2014. szeptember 21-én Szilvásváradról a Lázbérci-tóhoz.

A rendezvény ideje alatt 2014. szeptember 22-én délelőtt 8,30 órától délután 17 óráig a Nemzedékek tere melletti lakóútnak a Vallon u. 11. sz. és a Kallómalom u. 88. sz. közötti szakaszt átadjuk a gyalogosoknak, ezért ezen időszak alatt gépkocsival nem lesz járható. A Critical Mass miatt rövid idejű szakaszos útlezárások várhatóak a helyi és az országos közutakon.

Szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

0922-Autómentes nap PLAKÁT_net

Szólj hozzá! One Comment

  • Egy Egri. szerint:

    Kritikával illetem a Critical Mass szervezőit !
    Vagy még világosban kellett volna lebonyolítani, vagy minden kerékpárostól meg kellett volna követelni, hogy szereljen világítást a járművére.
    Ejnye-bejnye !