Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Jelentős támogatás az egri gyermekek téli sportolásáért

By 2014. október 30.4 hozzászólás

Ismét lesz jégpálya Egerben, ezúttal az Érsekkertben. A tavalyi 600 m2-es felület helyett immár 1200 m2 kiválóan csúszható, a legmodernebb eszközökkel karbantartott jégfelület várja majd a sportolni vágyókat, terveink szerint november közepétől egészen márciusig. Tárgyalásokat folytatunk továbbá arról, hogy az újonnan létrejött Gárdonyi téren is felállítsunk egy mini pályát.

A leendő üzemeltetővel folytatott tárgyalások során fontos volt számunkra, hogy a téli szórakozási lehetőséget alapvetően pénztárcabarát áron kínáljuk az egrieknek, s hogy az Eger Városkártyával rendelkezők, valamint az iskolai csoportok minél nagyobb mértékű kedvezményt kapjanak a belépőjegy árából. Iskolai testnevelési órák keretében a tanulók a diákjegy 1/3-áért vásárolhatnak belépőt, a maradék 2/3 részt Eger Önkormányzata biztosítja hozzájárulásként, a fiatalok sportolása érdekében. Ezzel a város egy-egy alkalommal gyermekenként 400 Ft támogatási kötelezettséget vállal magára.

Napi 200 gyermek testnevelés órájával számolva Eger Önkormányzata 2014-re kb. 1,5 millió Ft költségvetési forrást biztosít a jégpálya-használathoz. Október 30-án a Közgyűlés döntött arról is, hogy a város 2015. január-február hónapjára is kötelezettséget vállal arra, hogy biztosítja a fenti hozzájárulást, 2,5 millió Ft-os keretösszeggel.

A városi műjégpályára a tavalyi szezonban – a 2013. november 22-i nyitás és a 2014. március 2-i zárás közötti 101 napos üzem alatt – 21.466 fő váltott jegyet. A számok azt mutatják, hogy napi átlagban több mint 212 fő sportolt a jégen. Az iskolai csoportoknak járó, igen kedvezményes, 200 Ft-os áron 5.550 fiatal látogatott a jégpályára.

Tájékoztatásul a tervezett, 2014-15-ös árakról:

A 6 éves kor alatti gyermekek – az üzemeltetőtől kapott ajánlat szerint – várhatóan 400 Ft-ért léphetnek be a jégpályára, míg a diák és nyugdíjas belépők árát 650, a felnőtt jegyét pedig 850 Ft-ra tervezzük. Eger városkártyával a fenti árakból 10% kedvezmény lenne érvényesíthető alkalmanként. Óvodás, általános és középiskolai csoportoknak 15 fő felett – pedagógus kísérettel, 8.00 és 14.00 óra között – 250 Ft/fő/alkalom a jégpálya használatának ára. Ez a kedvezmény iskolai tanítási napokon vehető igénybe, a kísérő pedagógus ingyenesen veheti igénybe a létesítményt.

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • Gábor szerint:

  Az egri cselgáncsozó és aikidos gyereke téli sportolását is támogatja a város! Arról is kéne írni! A régi tekecsarnokban edzhetnek, fűtés nincs, zuhanyzó nincs. Erről bezzeg senki sem beszél…

 • Tudor szerint:

  Tegye hozzá,kedves Gábor,hogy Ön egy átmeneti megoldást szidalmaz,mert ugyebár a Körcsarnok felújítása miatt átmenetileg edzenek ott,ahol. Talán a Körcsarnok 200 milliós felújítása annyira nem rossz fejlemény…hozzáteszem,hogy több iskolai tornateremben is alig-alig van fűtés,de oda mozogni járunk,nem melegedni. Ha nincs zuhanyzási lehetőség,az mondjuk valóban gáz.

 • Gábor szerint:

  Tudor, mondjon egy iskolát, ahol nem fűtött a tornaterem! Nincs olyan! Nem 25Celsius kéne, annyi a körcsarnokban is alig volt! A gyereke pedig mezítláb dolgoznak a tatamin. Tudja mit, majd menjen, próbálja ki mikor bejönnek a mínuszok!
  Átmeneti megoldás, ja. Átmeneti tüdőgyulladás, eh?

 • Gábor szerint:

  Rosszul írtam, a körcsarnokban 15 fok se volt.