Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Színes augusztus 20-a Egerben, „soha nem látott bombasorozattal”

By 2015. augusztus 17.

 

Augusztus 20-án, „Magyarország születésnapján”, az Államalapítás Ünnepén 13.00 órakor nyílik meg a Várban a Magyar Királyi Légierő relikviáit tartalmazó kiállítás, melyet a Gótikus palota földszinti kiállítóterében tekinthetnek meg az érdeklődők.

17.30-kor Ünnepi szentmisét celebrál a Várban Dr. Ternyák Csaba egri érsek.

18.30-19.00 óráig térzene várja az érdeklődőket a Dobó téren, az Egri Obsitos Fúvószenekarral.

19.00 órakor kezdődik a Városi díszünnepség a Dobó téren, melyen ünnepi beszédet mond Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Habis László polgármester pedig városi kitüntetéseket, díjakat ad át az Állami ünnep alkalmából.

20.00 órakor egy eddig még nem látott ünnepi produkció, az „Eger Szimfonik Live mutatkozik be a Dobó téren: közismert hazai és külföldi dallamokat hallhatnak az egriek, nagyzenekari előadásban, a Szabó Sipos Máté vezette Egri Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A műsor első felében fellép Herczeg Flóra, a Hungariddim zenekar, Halmai Richie és Balczó Péter operaénekes, a második etap sztárvendége Szekeres Adrien énekesnő.

Pontban 21.00 órakor – a „Szimfonik Live” első felvonását követően – kezdődik az Augusztus 20-i, ünnepi tűzijáték. A ~2500 lövősből álló, 15-20 perces fény-show-t zenére koreografálják és minden eddiginél színesebb élményt ígér: a bemutató több elemében is megidézi majd a fővárosi ünnepség során megismert látvány- és hanghatásokat. Az aláfestő zenét a Dobó téren lehet majd hallani, s bár a részletek titkosak, annyit elárulhatunk: a tűzijáték során olyan „bombasorozat” éri a várost, amilyet még az 1552-es Ostrom során sem láttak az egriek. A 2015-ös ünnepi fény-show másik különlegessége a fináléban a Várfalra vetített fényszökőkút lesz majd, jelezve azt, hogy Eger egy kicsit minden magyar ember városa.

Kb. 21.20-kor leleplezzük Eger rejtélyes bloggerét: mindenki megtudhatja, ki az a széles körben ismert közéleti személyiség, aki 2015 nyarán Jumurdzsák álnéven vezetett blogot az eger.hu oldalon, megosztva ország-világgal a saját, személyes egri történeteit. Aki még részt kíván venni Eger országon online-játékában és tippelne Magyarország legismertebb törökjének kilétére, keresse az eger.hu oldalon a Jumurdzsák blogja” – fület, és küldje el nekünk saját tippjét augusztus 19-én, 12.00 óráig, az 1552@ph.eger.hu címre! (Tippelni csak egyszer lehet.) Érdemes velünk játszani, hiszen a más településről helyesen tippelők között egy egri, szüreti hétvégét sorsolunk ki, valamint értékes borcsomaggal és wellness utalvánnyal díjazzuk a szerencsés egri megfejtőt.

22.30-24.00 óráig Utcabál várja az egrieket és az Egerben ünneplő vendégeket a Dobó téren. A hangulatért és a talpalávalóért a Tutti Frutti Zenekar felel.