Skip to main content
Önkormányzati közlemény

December 5-től a megújult rendelőben üzemel a fogorvosi ügyelet

By 2015. november 17.

December 5-től ismét a Klapka utca 1. szám alatt, a megújult rendelőben várja a betegeket az egri fogorvosi ügyelet. A szombati és vasárnapi napokon 8.00 és 14.00 óra között működik az ügyeleti rendelés. A létesítmény rendelőit Eger Önkormányzata a „Fogorvosi rendelők fejlesztése Egerben, a Technika Házában” nevű (ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0021 azonosítószámú) projekt keretében újította fel 56.6 millió Ft támogatással, s ehhez saját erőből 3.1 millió Ft-ot tett hozzá, így összesen csaknem 60 millió Ft-os beruházást végeztünk az egri fogorvosi alapellátásban.

Az októberben zárult felújítás során szem előtt tartottuk az akadálymentesítési és az energiahatékonysági szempontokat. Az elnyert támogatásból új külső nyílászárót kaptak a Technika Háza I. emeletén található fogorvosi rendelők. A projekt eredménye, hogy a babakocsisok és kerekesszékesek is gond nélkül juthatnak el a rendelőkhöz és a röntgenhez, s emellett egy akadálymentes mosdót is kialakítottak az épületben.

A fejlesztési program keretében eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt, így még korszerűbb kezelőegységek, sterilizálók és fóliahegesztő készülékek segítik Egerben a minőségi fogászati ellátást.

A beruházás során Eger Önkormányzata saját erőből oldotta meg a Technika Házában üzemelő valamennyi rendelő (sportorvosi, neurológiai és kardiológiai rendelők) külső nyílászáróinak cseréjét. A munkálatokat az orvosokkal és a társasházzal szoros együttműködésben, az előre meghatározott ütemterv szerint végezte a kivitelező.

A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.