Skip to main content
Kereskedelem

Egységes árnyékolókkal nyitna meg a Depresso

By 2017. április 20.5 hozzászólás

Már korábban is írtunk róla, hogy városképi szempontból is komoly reményeket fűzünk a várhatóan nyár folyamán nyíló Depresso-hoz. A Városképi és Környezetvédelmi Bizottság április 18-i ülésének 6. előterjesztése (letöltés) kapcsán megint felcsillant a szemünk, a kávézó árnyékoló felhelyezésére kért ugyanis engedélyt. Ez önmagában még nem lenne izgalmas, másnak is van ilyenje, igen ám, de a Depresso-val együtt a szomszédos két vendéglátóhely is tervez felszerelni ilyet, ők történetesen a Bar Italia és a HBH!

Eredetileg az anyaghasználatban lett volna különbség a helyek közt, a város viszont javasolta, hogy abban is legyen meg az egység – majd kiderül, végül mi lesz ebből. Mindenesetre elképesztően sokat dobna a főtér megjelenésén, ha ők hárman harmóniában lennének egymással! Vad fantáziánk még azt is el tudja képzelni, hogy idővel a Forst, Főtér, Lila fagyizó és a Dolce Vita kávézó is csatlakozhatna az egységesítéshez…

Ugyanitt érdekesség, hogy az előterjesztésben is olvasható az a sor, amit eddig is tudtunk, csak nem értettük: „Nyári időszakban az előkertekhez dobogó nem építhető.” Nem viccből találnak ki ilyen szabályokat, tehát biztos megvan az oka, de laikusként annyival elegánsabb lenne, ha lehetne építeni ilyet és nem csak úgy kiraknák az útra az asztalokat, mint ahogy most teszik.

Szólj hozzá! 5 hozzászólás