Skip to main content

Számos módon segítünk és „segítünk segíteni is”!

Összesen 420 egri gyermeket ajándékoz meg a Városháza Mikulása a 2018-as évben. December 3-án indul az a négy eseményből álló ünnepségsorozat, melynek során alkalmanként mintegy 100-100 apróság találkozhat a nagyszakállúval, s az ajándékcsomag mellé egy kedves, ünnepi előadást is élvezhet Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Harlekin Bábszínház művészeinek jóvoltából.

Hétfőn délelőtt 10.00 órakor 100 óvodás gyermeket lepünk meg Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony köszöntésével egybekötve, majd 13.30 órától 100 általános iskolás lepünk meg a Városháza Dísztermében tartandó ünnepségen, akiket Rázsi Botond alpolgármester úr üdvözöl. Délután a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak gyermekeit látogatja meg a Mikulás, a gyermekeket Habis László polgármester köszönti.

December 4-én, kedden 14.00 órakor – a Gyermekjóléti és Bölcsődei igazgatóság Család- és Gyermekjóléti Szolgálattal együttműködésben – 100 hátrányos helyzetű gyermeket látogat meg a Mikulás. A gyermekeket Rázsi Botond alpolgármester úr köszönti.

A Városházán mintegy 20 éve köszönti a Mikulás a gyermekeket. Konkrét adatokkal 2011-ig visszamenőleg rendelkezünk, ezek szerint – már az idei ünnepségsorozatot is ide számolva – összesen 3200 gyermekhez látogatott el a Polgármesteri Hivatal Mikulása.

A Nagyszakállú érkezése mellett számos program lehetőségét kínálja a családoknak Eger Önkormányzata:

A Végvári vitézek terén a 12 év alatti apróságok ingyenesen használható korcsolyapályán játszhatnak, s az Érsekkertben december 1-jén, szombaton megnyíló városi műjégpályát – tanítási napokon – ugyancsak ingyenesen látogathatják az általános iskolai és óvodás csoportok.

A Városháza földszinti rendezvénytermében az Eger Advent programjaihoz kapcsolódóan idén is várja a családokat a Jégpalota csodálatos világa. Az ingyenesen látogatható téli világ barátságos melegben kínál változatos programokat, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Emellett Eger Önkormányzata a 2018-as évben is szaloncukrot és karácsonyfát juttat a rászoruló egri családoknak, hogy ezzel is segítsük szebbé tenni számukra a földkerekség legszebb Ünnepét.

A város 2018-ban csatlakozott az országos Mikulásgyár akcióhoz, valamint a Bródy Sándor Könyvtáron, mint gyűjtőponton keresztül idén is részt vesz a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi „Cipősdoboz akciójában”. Az egri kórház gyermekosztályát az adventi vásárban a bögre akcióban való részvétellel támogathatják a forró italok kedvelői.