Skip to main content

Két-három hétig csak egy irányba haladhat a forgalom

Eger felnémeti városrészében, az Alvégi utca egy részén az út jelentős mértékben kikátyúsodott, ezért a rossz állapotú útszakaszon a napokban elvégezzük a szükséges javítást, valamint enyhén kiszélesítjük a kanyart is. Nem kis beavatkozásról van szó, hiszen az alépítmény cseréjére van szükség az érintett, több mint 50 méteres szakaszon.

A bontással járó munkát március 25-én, reggel kezdi meg a kivitelező, ám a 2-3 hetet igénylő beruházás előkészítése okán a szakaszt a mai naptól egyirányúvá tették. Kérjük az autósokat, hogy ezt vegyék figyelembe és ne megszokásból hajtsanak!

Az egyirányúsításnak forgalombiztonsági oka is van, hiszen az érintett útkanyarulat nem belátható.

Az ideiglenes forgalmi rend szerint az Alvégi utca felől a Felvégi utca irányába lehet átközlekedni, a buszjáratok így továbbra is a megszokott irányban és az ismert megállók érintésével közlekednek.

Az útpálya felszínén az elmúlt időszakban jelentkező problémákat elsősorban a vízelvezetés hiányosságai, valamint az a folyamatos, nagy terhelés okozta, melyet a több éves buszforgalom jelent. A felszíni hiba erőteljesen jelentkezett a közelben nemrégiben végzett útépítést követően, a probléma eredője azonban régebbi.

A helyreállító munka során a kivitelezést végző vállalkozás süllyesztett szegélyt épít az út megtámasztására, valamint több víznyelőt helyez el a megfelelő csapadékvíz-eleveztés biztosítása érdekében.

Eger Önkormányzata folyamatosan fejleszti a város úthálózatát és köztereit, ugyanakkor olyan problémákra is igyekszünk gyors, hathatós megoldást találni, mint az Alvégi utcában jelentkezett erős kátyúsodás. Az érintett lakók által szorgalmazott, szükséges felújítást az önkormányzat a város költségvetésének terhére valósítja meg, mintegy 4 millió Ft felhasználásával.

Tisztelettel kérjük és köszönjük a közlekedők megértését és türelmét, segítő együttműködésükre számítunk!