Skip to main content

Plusz egy nap türelmet kérünk…

…cserébe újabb, 3-4 napos útzárat spórolunk meg a Sas úton!

Korábban közöltük, hogy termálvezeték átépítése miatt július 12-e és 14-e között a Sas út teljes lezárása válik szükségessé. Az autósok ebben az időszakban félpályán sem közlekedhetnek, tehát a Mátyás király út felől sem lehet behajtani a Sas útra. A fenti információt azzal a kiemelten fontos hírrel egészítjük ki, hogy az autósoktól és a környékbeli lakóktól még egy nap türelmet kérünk!

Ezzel az egy napos, plusz lezárással megspórolunk egy későbbi, ismét 3-4 napos, teljes útzárat! A fentiek oka a következő: több napos műszaki egyeztetés eredményeként sikerült elérni, hogy a termálvíz vezeték építésével párhuzamosan elvégezzék az ugyancsak esedékes szennyvíz-gerincvezeték rekonstrukciót (KEHOP). Két teljesen különálló projektről van szó, így az, hogy a két munka egy időben haladhat, hatalmas eredmény és nagyon jó hír a közlekedők számára, hiszen ezzel sikerült a további kellemetlenségektől megkímélni az egrieket.

Cserébe még egy nap türelmet kérünk: a kivitelezők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az autósok július 16-án, keddtől félpályán – ahogy az elmúlt időszakban már megszokták – ismét használhassák a Sas utat.

Megértésüket, együttműködésüket tisztelettel köszönjük!

Háttér:

A Mocsáry Lajos úti kereszteződéstől keleti irányban hatméteres acélcsövekből építik a termálvezetéket, s ehhez szükséges az útpálya átvágása. Ez úton felhívjuk az autósok és a busszal közlekedők figyelmét arra, hogy ne rutinból közlekedjenek, a lezárás idején kerüljék el a Sas utat, illetve indulás előtt tájékozódjanak az őket érintő, átmeneti változásokról.

A Sas úti munkahelyekre való bejutást és az árufeltöltést ebben az időszakban is biztosítja a kivitelező.