Skip to main content
Közlekedés

Változik a Csákány utca forgalmi rendje

By 2013. szeptember 25.6 hozzászólás

A CSÁKÁNY UTCA FORGALMÁNAK VÁLTOZÁSAIRÓL

Eger város életében kulcsfontosságú tényező, a belvárosba tartó forgalom nagysága, amely a parkolás szabályozásával jelentősen befolyásolható. A fizető várakozóhelyek, a parkolási-zóna területek kijelölésével, valamint az egyes zónákra vonatkozó parkolási díjak differenciálásával jól szabályozható az adott területen közlekedők száma, alapvetően elkerülhető a forgalmi zsúfoltság.

Május 23-i ülésén a fizető várakozóhelyek díjszabásáról, a parkolási zónák átalakításáról is döntött Eger Közgyűlése. A határozat része volt az is, hogy egy új városi parkolási koncepció részeként a Csákány utcai gépjárműparkolókat október 1-jétől átsorolják a fizető várakozóhelyek közé. A döntést az indokolta, hogy a Csákány utca viszonylag közel helyezkedik el a belvároshoz, illetve közvetlenül az Egri Termálfürdő mellett húzódik, s emiatt rendkívül nagy számban, és igen hosszú időn keresztül (akár napokon át is) várakoztak itt a gépjárművek. A sokáig itt parkoló gépjárművek értékes területet vesznek el azoktól a belvárosba érkező autósoktól, akik csupán néhány órára keresnének várakozási lehetőséget.

A Csákány utcai fizető várakozóhelyek kijelölésével egyidőben az utcában a forgalmi rend is megváltozik: a forgalmat egyirányúsítják a Hadnagy utca felől a belváros irányába, egészen a Hotel Platán bejáratáig. A forgalmi rend megváltoztatatásával egyidőben a várakozóhelyek darabszáma is bővül: a jelenlegi párhuzamos parkolóállások helyett 45 fokban álló parkolókat jelölnek ki.

Szeptember utolsó hetében az útburkolati jelek felkerülnek az útpályára, és a megfelelő táblák is a helyükre kerülnek. A Csákány utcai parkolóhelyek hivatalosan 2013. október 1-jétől működnek fizető várakozóhelyként. Az üzemeltető EVAT Zrt. az első időszakban csupán figyelmezteti a gépjárművezetőket, felhívva a figyelmet a díjfizetési kötelezettségre.

AZ ÉRINTETT LAKOSOK SZÁMÁRA FONTOS INFORMÁCIÓ, hogy az az autós, aki a Csákány utcában bejelentett lakcímmel rendelkezik, kedvezményes parkolási engedélyre jogosult, a következő feltételek teljesülése mellett:

– A gépjármű tulajdonosának bejelentett lakcíme megegyezik a forgalmi engedélyben szereplő címmel

– Az érintett ingatlanhoz nem tartozik gépjármű tárolására alkalmas épület, vagy terület. (Ezt az üzemeltető EVAT Zrt. az engedély kiadása előtt jogosult ellenőrizni.)

A kellemetlenségek elkerülése érdekében – a fentiekre való tekintettel – ez úton is kérjük az autósokat, hogy NE MEGSZOKÁSBÓL közlekedjenek, hanem a megváltozott forgalmi rendnek, a kihelyezett jelzőtábláknak, a felfestett burkolati jeleknek megfelelően autózzanak!

Önkormányzati közlemény

Szólj hozzá! 6 hozzászólás

 • Tehát ha van garázsa valakinek akkor nem állhat meg a saját lakása előtt csak ha fizet köszönjük a parkolóház építőinek és a városi önkormányzatnak .A parkolóház azt eredményezte hogy a városban 53 hellyel csökkent a parkolóhelyek száma és a hadnagyutcáig fizetős lett .Óriási eredmény csak gratulálni tudok .

 • Névtelen szerint:

  Megszokhattuk már, hogy minden újítással az emberek szívnak!
  Aggodalomra semmi ok, mert “Magyarország jobban teljesít”, amiért eltűr mindent.
  Mikor lesz ennek vége?

 • Nándi szerint:

  Ez gáz! Ilyen alapon fizető lehetne a Kodály Z., és a Hell Miksa utca is. Egyébként tökéletes parkoló hely lenne a közelben a Kertész u. egy része, a Kertész 100-zal szemközti terület. Csak arra költeni is kellene! Le kellene burkolni. Egyébként az minden városban undorító, hogy az ott lakóknak fizetni kell a parkolásért. Nem fizetnek elég helyi adókat?

 • ktami szerint:

  Nyugalom kedves Nándi! Rövidesen az is fizetős lesz! + a Hadnagy utca is. :(. Csak kérdezném a kedves “drága” nagypénzű képviselő okosoktól, hogy nem fizetünk így is elég ingatlanadót????!!!! Talán mintha ezzel jogunk lenne lakosoknak a tulajdonunkban lévő lakások előtt ingyen parkolni???? Menjenek a jó édes k..va ……ba! S
  ok sóher mocsadék mutyizós!!!!!!

 • Jumurdzsák szerint:

  Lenne egy ötletem: a Dobó tér! Nagy, üres parlag. Minek? Legyen parkoló. És akkor a mostani tönkretett burkolatra sem kell költeni, mégis tejelni fog. Ja, és senki nem fog többet a szobortologatásra gondolni, mert csak arra koncentrál, hogy helyet találjon! Szegény képviselőinknek sem kell majd föld alá meg parkolóházba kullogniuk, bátran leparkolhatnak a városháza előtt.

 • Gárdonyi szerint:

  Hát ez f*szság, nem lehet szebben írni…