Skip to main content
Fejlesztés

Az I. helyezett uszodaterv

By 2011. november 8.december 11th, 20112 hozzászólás

A napokban hirdetettek eredményt a Bárány uszoda felújítására érkezett tervekből. Az első helyezettnek járó négymillió forintos díjban a Puhl és Dajka Építész Iroda Kft.elképzelése részesült.

Talán nem is sejtjük, hogy mekkora érték mellett sétálunk el nap-mint nap a Frank Tivadar utcán, az 1925-ben átadott létesítmény ugyanis nem, hogy ország-, de világviszonylat szintjén is úttörőnek számított a maga idejében. A mostanra erősen leromlott állapotú forrásvízi ellátású uszoda az első állandó jellegű vízi sportlétesítmények közt volt a világon.

Az építésziroda felvázolt elképzelése még nem végleges, csak mintegy irányadó segítség az épület tényleges felújításához készülő tervhez. És bár a város beruházási ütemeit elnézve nem valószínű, hogy a blog olvasói közül bárki is megélné majd az átadást, az unokáink, esetleg az ükunokáink talán sportolhatnak majd a megújult intézményben, így mégis örömteli a kezdeményezés.A díjazott terv részleteit valószínűleg kevesen látták az egriek közül, így ezt tennénk most közzé az Építészfórum.hu anyagaiból.

Az alábbi listából mindenki kedvére válogathat, hogy mi érdekli:

[list type=”square”]

[/list]