Skip to main content
FejlesztésKereskedelemMás tollából

Újabb bevásárlóközpontok Egerben? Épülnek, vagy mégsem?

By 2011. december 27.4 hozzászólás

Újabb írást osztott meg velünk Papamaci, amiért az előzőhöz hasonlóan ismét nagyon hálásak vagyunk neki. A megyeszékhely üzleti beruházásait elemző cikket alább olvashatjátok.

A tavalyi év végén bizonyára sokaknak megakadt a szeme a Tesco hipermarket és a Lidl áruház által határolt területen kihelyezett óriásplakátokon, melyek egy, a füves részen építendő bevásárlóközpont látványtervét ábrázolták. A tábla alján vastag betűk hirdették a nyitás várható időpontját, amely az idei év őszét jelölte meg. Mivel magam is gyakran megfordulok itt, minden alkalommal érdeklődve figyeltem a placcot, hátha megkezdődtek azóta a munkálatok. A hetek, hónapok azonban egyre teltek, lassacskán a reklámtáblák helyére is újabbak kerültek, a két áruház között azonban továbbra sem kezdődött semmiféle építkezés. Időközben hatályba lépett egy új kormányrendelet,amely által megtiltotta 2012.január 1-jétől a háromszáz négyzetméteresnél nagyobb üzletek és bevásárlóközpontok létesítését, valamint a már meglévő kereskedelmi egységek ezt meghaladó méretűre bővítését az Országgyűlés. Igen ám, de ez alól kivételt élveznek a már folyamatban lévő beruházások, s így az ominózus egri áruház is ebbe a kategóriába sorolható. Másrészt továbbra is elérhető a retail park weboldala (www.citymarketeger.com), és a befektető több üzleti oldalon rendszeres frissítéssel kiadó üzlethelyiségeket kínál vállalkozások számára a parkban. A tervezett épületkomplexum alapterülete 20 597 m2 nagyságú lenne és 536 férőhelyes parkolót alakítanának ki a vásárlók számára.

A másik nagy rejtély számomra az Andornaktálya és Eger közötti területen épülő hipermarkettel kapcsolatos szóbeszédek. A város szélén fekvő területről az utóbbi időszakban nagyon sok pletykát hallhattunk. Eszerint itt egy olyan áruház kap majd helyet a közeljövőben, melynek reklámszlogenje alapján „Több mint jó áron” juthatunk különböző termékekhez.Hogy ez igaz vagy sem, nem tudom, mindenesetre az ősszel már elkezdték földdel feltölteni ezen területet , s az autóból gyakran láttam itt munkagépeket dolgozni.

Hogy gyarapszanak-e a megyeszékhely kereskedelmi lehetőségei vagy sem, nem tudom. Mindenesetre a kérdés mindannyiunkat foglalkoztat.Van aki örülne újabb áruháznak, de akad olyan is, aki ellenezné.(Ha valaki tud a témával kapcsolatos konkrét információt biztosan sokunknak örömet okozna)

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

  • Zoli szerint:

    És a viadukt előtt épülő áruház az mi lesz? Én azt hallotam,hogy ALDI.A K2 melletti Corát én is hallottam, de sztem az nem fog megépülni

  • karakk szerint:

    Ez is kb akkor lesz kész, amikor az Agora.
    Viadukt előtt? Ott hol?