Skip to main content
Fejlesztés

Vonalinfó az Agria Volántól

By 2011. december 29.

Mintegy karácsonyi ajándékként cserélte le ezeréves honlapját az Agria Volán a két ünnep közt. Lévén, hogy ez egy dicsérő cikknek készül, inkább nem részletezzük aprólékosan, hogy milyen lett az új lap, olyan-amilyen. A nagyoktól még mindig láthatóan messze járunk, sem megjelenésben, sem fejlettségben nem közelítjük meg mondjuk a pécsi PKV, vagy épp a miskolci MVK internetes felületét, de legalább már tettünk egy lépést feléjük, és ez jó.

A megújult honlapra hála az égnek már nem kell külön belépni, a cím begépelése után rögtön a kezdőlapon találjuk magunkat. Ez nem csak időtakarékosság szempontjából dicséretes, hanem az olyan lusta látogatók miatt is, mint amilyenek mi vagyunk, így ugyanis már bizonyos kiegészítőkkel automatikusan értesítést kapunk a frissülő tartalomról. Köszönjük! A volánunk hírei és adatai átláthatóbban böngészhetők, mint régen, a menetrendünk értelmezését még mindig külön kell ugyan megtanulnia a városunkba érkezőknek, de ez nem a honlap hibája, hanem azé a perverz valakié, aki szerint így néz ki egy menetrend. (Nos, neki üzenjük, hogy téved, tessen csak kattintani és összehasonlítani: EZ egy menetrend. EZ a miénk pedig egy rejtvény.)

A modernebb megjelenés mellett egy valódi újdonság jelent meg a honlapon, ez a „helyijáratú vonalak állapota” menüpont. Itt minden kattintgatás és kutatás nélkül, egyetlen pillantásra láthatjuk, hogy van-e valamelyik vonal közlekedésében változás. Hasznos, ügyes!

A Számítástechnikai és Szervezési Csoport egyébként várja az észrevételeket a honlap további csiszolgatásához, ha valaki elhiszi, hogy kíváncsiak a véleményünkre, és szeretné megosztani velük a tanácsait, az a honlapon látható címen megteheti.