Skip to main content
Szabadidő

Jump Up! Fesztivál

By 2012. január 10.4 hozzászólás

Alapvetően nem szoktunk programajánlókkal élni, van arra külön egy hasznos WEBOLDALA a városnak, amiért viszont most mégis kivételt teszünk a Jump Up! Fesztivállal, az elsősorban a mérete és a nagy-nagy szimpátiánk vele.

Pár éve még hozzá voltunk szokva, hogy az egri rendezvények szereplői többnyire kimerülnek a helyi vonatkozású Herczeg Flóra – Kerekes Band – Ethnofil trióban. És noha egyikkőjüknél sem lehet vitatni a tehetséget, a megyeszékhely közönsége egyhamar betelt a gyakran látott arcokkal. Az viszont még, hogy gyakran mutogattuk őket úgy magunknak, mint a hozzánk érkező vendégeknek, nem volt akkora baj. A probléma ott kezdődött, hogy jó ideig ennyiben ki is merültek a szigorúan idézőjeles „nagyszabású” egri fesztivál- és koncertlehetőségek. Aki másfajta igényekkel rendelkezett szórakozás terén – és valljuk be, hogy egy iskolavárosban páran azért voltak így – az akarva-akaratlan is rá volt kényszerítve, hogy ha nem is külföldre, de legalább Budapestre utazzon a kikapcsolódásához. Ez a fővárosközpontú kultúra kezd áldásos módon, a maga lassúcska tempójában ugyan, de megszűnni az országban, így Egerben is. Ékes példa erre az emlegetett Jump Up! Fesztivál, ami január 28-án számos fellépője mellett nem kisebb vendéget is Egerbe hoz, mint a Pendulum-ot.

A lényeg nem is abban rejlik, hogy ismerjük-e a világ drum and bass-es berkeiben egyébként meghatározó névnek számító csapatot, hanem, hogy hétköznapi esetekben meglehetősen ritkán tudunk egri eseményre több vidéki nagyváros mellett Budapesten két helyen is jegyet venni. Az pedig talán még ritkább jelenség, hogy zenekarok oldalain egy ausztráliai és egy finnországi koncert közt a megyeszékhelyünk nevével találkozunk. Az ezer fölötti közönséget váró Jump Up! Fesztivál jó eséllyel folytatja azt a nagyszerű hullámot, amit talán a tavalyi Bikavér Ünnep indított el még nyáron. Akkor az országos média figyelt fel ránk a programjaink miatt, most még kis szerencsével a határokon túlra is át tudunk nyúlni. Na nem a világ másik végéig ugyan, de a hatvanezer lakosú  megyeszékhelyünknek már egy Szlovákia-Ausztria viszonylat is nagy teljesítménynek számít.

Január végéig a Jump Up! sikerében bízunk, utána pedig abban, hogy nem áll meg a sor itt, és idén még több figyelemfelkeltő attrakcióval kényeztethetjük majd magunkat, na meg a vendégeinket. A sportcsarnokban megrendezendő „Kelet-Magyarország legnagyobb téli fesztiváljárólIDE KATTITNVA tudhatunk meg részleteket.

[youtube width=”600″ height=”350″]ogMNV33AhCY[/youtube]

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • dalma szerint:

  Kíváncsi vagyok arra a Pendulumra. :) Aztán kiderül, hogy nem ők, majd lesz nagy nézés. :)

 • Evancod szerint:

  Félreértések elkerülése végett ez egy ún. DJ Set fellépés (amit fel is tüntettek a plakátokon és egyéb helyeken), ami (sajnos) azt jelenti, hogy a Pendulum egy (esetleg több??) tagja lesz itt és zenei összeállítást fog lejátszani (mint egy dj). Az összes európai helyszínen ez lesz, bár gondolom ez sovány vigasz.

 • agriamocska szerint:

  helló, figyeljetek már, ez egy dj set, most ebbe mi a pláne? van egy srác, aki felpakolja a pendulum számait, meg valaki majd mc-zik, erre rengeted helyi dj meg mc képes, ebben semmi plusz. Szerintem sokan meglepődnek majd ha meglátják, föleg hogy az új palátokról le is került a ‘dj set’ felirat.
  Ja és kicsit erős a kultúra szó használata egy a buliajánlóhoz.