Skip to main content
Szabadidő

Új egri nagyfesztivál

By 2012. április 3.

Csak pislogunk, hogy hová nőtt fel a városunk kultúra terén, nem olyan rég még a Pendulum koncertezett a Körcsarnokunkban, most pedig már készülhetünk is a következő nagydobásra, ezúttal az Egri Csillagok Zenei Fesztivállal. Az elnevezés talán nem volt a legszerencsésebb, sokan asszociálhatnak belőle a korábbi városi fesztiváljainkra, a két kategória viszont ég – és föld egymáshoz képest.

Az egri fesztiválok zömében a népi irányt éltették, alapvetően nem elítélendő módon – némi köze azért van városunknak a magyarsághoz. Az más kérdés persze, hogy a fiatalok többsége aligha esett extázisba a népi énekektől és -táncoktól, annál szívesebben vették az irányt ellenben Budapest, vagy külföld felé a szórakozásukért. Az ECS nem csak óriási hiányt pótol ilyen téren, de azokat is felkarolja, akik esetleg nem tudják finanszírozni a nagyfesztiválok árait. Július 12-14-ig gyakorlatilag megkapjuk a Sziget Fesztivál, MR2 „magyar zenei nagyszínpadát”, legalábbis fellépők terén. Bár még messze van a nyár közepe, érdemes átfutni várható fellépők listáját. Az ECS messze továbbmegy a kis vidéki tuc-tuc hangulattól, jegykombinációival, Ipari Parkba tervezett – nagy közönségnek szóló helyszínével, már több mint fél éve megkezdett promóciójával, a hazai események nagyjai közé tartozhat a kategóriájában, hatalmas lehetőséget jelentve ezzel Egernek.

Diákok 3500Ft-ért, felnőttek 3900Ft-ért mehetnek majd be egy napra, a háromnapos bérletért az előbbi csoportnak 9500Ft-ot, utóbbinak pedig 10 500Ft-ot kell majd fizetnie. Érdemes lesz azonban elővételben vásárolni, bérleteknél ez ugyanis 2000Ft, napijegyeknél pedig 400Ft kedvezményt jelent.

A közép- és időskorúakat már meghódítottuk, a város jelen irányából pedig az vehető ki, hogy a fiatalokkal is szeretnénk megszerettetni magunkat. Nincs könnyű dolgunk, jó lenne hozzá egy fővárosi rang, vagy legalább egy Balaton, de tény, hogy eddig biztató irányba haladunk.