Skip to main content
Fejlesztés

Bontják az Egervin telephelyét

By 2012. május 29.One Comment

Az Egerbe vonattal érkezők évek óta csodálhatták már a városról első benyomást is nyújtó Egervin Borgazdaság egykori üzemi épületeit, a szemet gyönyörködtető látvány viszont rövid időn belül megszűnni készül. Pár hete elkezdődött a Vasút-, Raktár-, és Szeszfőzde utcák határolta telephely elbontása, mellyel így nem csak egy  nagy szégyenfoltot, de egy erősen balesetveszélyes helyszínt is hamarosan magunk mögött tudhatunk majd. Az egykori Központi Depó-, palackozó- és címkéző épületeiben egyébként a kedvükre gyakorló és alkotó graffitisek mellett hajléktalanok is tanyáztak, nem egyszer egész szép számban. A probléma abban rejlett, hogy az őrizetlen épület állapota életveszélyesre romlott az utóbbi évek alatt, az említett két csoport „betelepülése” így egyre több figyelmet kapott a városvezetés részéről.

A terület jövőbeli sorsával kapcsolatban mintegy meglepő fordulatként, kivételesen nem kaptunk választ a Városfejlesztési Csoporttól, találgatások szintjén viszont felmerült áruház, lakóingatlan és a száz éven belül megépülő Intermodális Csomópont egy blokkjának letelepedése is. A listából ez utóbbi talán a legvalószínűtlenebb, az évekkel ezelőtt-, némiképp valóságtól elrugaszkodva készült terveken látszik ugyanis, hogy a beruházással a vasútállomás előtt álló mindkét lakótömb lebontásra kerülne, jelenleg ebbe az irányba azért nincs kezdeményezés.

Szólj hozzá! One Comment

  • Gera szerint:

    En olyankor sneeetzrk kimenni mikor lent a volgyben kod van es a csucson sut a nap. Persze delre szaljon az is fel… hogy a kornyeket is lassam :DTul sok kivansag egyszerre???