Skip to main content
Szabadidő

Frissült a Google térképe

By 2012. május 31.június 2nd, 20128 hozzászólás

Május 30-án frissült a Google Térkép megyeszékhelyünket lefedő területe, az első ránézésre 2012 (kommentárok alapján, második ránézésre már legalább 2011 – Sasi) kora tavaszáról származó felvétel a korábbitól nagyságrendekkel élesebben és aprólékosabban mutatja a városunkat. A frissített szakasz alsó határa az Eger végét is jelentő K2-es útnál-, felső határa pedig a valamivel Szarvaskő felett található Tardosi kőbányák vasútállomásnál lett meghúzva. Tízből kilenc olvasónknak most úgyis az lesz az első, hogy megkeresi otthonát a térképen, nekik elég IDE BÖKNIÜK és már nyílik is a weboldal :)

Szólj hozzá! 8 hozzászólás

 • Evancod szerint:

  Módfelett nyugtalanít a kérdés, hogy a „Kis Lajos utca” a patakot jelenti-e, netán a bicikli utat mellette vagy én vagyok ily’ naív és tényleg teljesen létező valóságos „út”?! :)

  • Sasi szerint:

   Érdekes, a térképet automaták rajzolják meg, és azt még fel is ismerték, hogy ott nem rendes közútról van szó, mert csak a gyalogos útvonaltervezésben enged rámenni, de hogy a Kis Lajos nevet honnan szerezték hozzá, az rejtély..

 • dalma szerint:

  Ha ez frissítés, akkor Google nagyon átveri az embereket…Velünk szemben építkezés folyik tavaly tavasz óta, itt meg még a régi, öreg, rozoga házat mutatja. Le vannak maradva egy évvel. :D

  • karakk szerint:

   Bizony ezek nem friss képek. A Bárány uszoda öltözője is áll még, pedig azt tavaly tavasszal elbontották.

 • Tóth András szerint:

  „a korábbitól nagyságrendekkel élesebben és aprólékosabban mutatja a városunkat.”

  Nekem romlik a látásom? Vagy a cikk szerzője téved?
  Pocsék a minőség. Szerintem…

  • Sasi szerint:

   A cikk szerzője sem tévedhetetlen, de azért nézd meg a példaként beszúrt lakótelepi kép jobb oldalán futó utat. A régi térképen két fehér téglalapot látsz a zebrák helyén, az újon már a csíkozás is kivehető.

 • csakegymegjegyzes szerint:

  A minőség alapvetően nem jobb, a felbontás valószínűleg ugyanaz. Nagy valószínűséggel a feldolgozó algoritmus fejlődhetett egy színhelyesebb, pixelfinomított”abb” képet eredményezve.

 • Miki szerint:

  Szerintem egyértelműen rosszabb a képminőség.