Skip to main content
Szabadidő

Toronyrobbantás 20-án – Ilyen volt

By 2012. június 20.3 hozzászólás

Hogy is kezdjük, hogy is kezdjük… Van egyfajta újkori mondás, miszerint az észre nincs EU-s támogatás. Hát talán ezzel lehetne legjobban leírni a június 20-i toronyrobbantást a felnémeti Ipari Parkban.

Történt, hogy az esemény biztonsági intézkedései arra kiterjedtek ugyan, hogy a népet kellő távolságba tereljék az akcióterülettől, arra viszont már nem, hogy szóljanak is a robbantás elkezdéséről. Videón, vagy TV-ben talán már láttuk, hogy tőlünk némiképp fejlettebb országokban hogy működik az ilyen: bemondják, sziréna, visszaszámolnak és bumm. Ez nem csak azért jó, mert az esetleg rossz helyen kószáló emberke még el tud szaladni, hanem azért is, mert a nézelődők fel tudnak készülni a látnivalóra. Testileg-lelkileg-technikailag. Szép hazánkban ez másképp történt: mindenfajta jelzés nélkül egyszer csak robbanás, és lám, dől a torony, amire körülbelül félszázan (köztük a két legnézettebb kereskedelmi TV operatőrei is) vártak. Aztán a porfelhő eloszlása után egy költői hang szólt a szervezőkhöz: „Miért nem szóltatok?”. Hát ez az, amit nem lehet az Unió pénzén megvenni, az ész. Ismétlés pedig nem várható egy ideig.

A készült felvételeket mindenesetre IDE KATTINTVA meg lehet tekinteni, valamint érdeklődőknek ajánlott az esti híradókat is figyelni, hátha az országos médiának dolgozó kamerák végig forogtak.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

 • Bloodvampire szerint:

  Én is ott voltam és én hallotam a szirénát is (igaz halkan) és ott volt egy figura a közelben aki szólt hogy visszaszámlálás!
  Egyébként én a síneknél voltam!

  • Sasi szerint:

   Állítólag az út mellett is lehetett hallani, tehát gyakorlatilag csak ott nem, ahová hivatalosan terelték az embereket… :)

 • Búzavirág szerint:

  Látjátok a sok full autót? Mi láttuk a sok nyakkendőst, láttuk a kirakatot! Láttuk a sok riadt fecskét, tudtuk, hogy pusztulnak a fiókák!/Májusban még arról volt szó egy újságcikkben, hogy csak nyár végén robbantanak! Miért lett ilyen sürgős??? Hol vannak és miért vannak csendben a fecskék”védői”?/ Láttuk a „robbantás” porát és az eredményét,a szinte egészben maradt épületet! Unios projekt??? Inkább ingyencirkusz, némi bűvész mutatvánnyal, itt a pénz, hol a pénz!? /Nem egy épület robbantást láttunk már, ami valóban az volt!/