Skip to main content
Kereskedelem

Önkiszolgálhatunk a Tesco-ban

By 2012. augusztus 14.One Comment

Lassan befejeződik a telepítés, és ezzel napokon belül használhatóvá válik az a hat darab önkiszolgáló kassza a felsővárosi Tesco hipermarketben, melyek várhatóan több ponton is szolgálják majd a vásárlók kényelmét. A világ harmadik legnagyobb kiskereskedelmi áruházláncának modernkori újításával Magyarországon először a dunakeszi üzletben találkozhattak a vásárlók, a sikeres próbaüzemet követően azóta vidéken is egyre szélesebb körben terjed a rendszer kiépítése. Egerben a 13-16 -os kasszák helyén került kialakításra az új megoldás.

Az önkiszolgáló kasszák használatával egyedül végzi a termékek fizetését a vásárló: magának olvassa le a vonalkódot, csomagolja be az árut, fizet – akár készpénzzel, akár kártyával, végül pedig önmaga nyomtatja a blokkot is. A rendszer erőssége a gyorsaságban, illetve a személyes interakció hiányában rejlik, mellyel a vásárlók kényelemérzetének növelése mellett az áruház bért takarít meg. Az emberi tényező jelenleg még nem zárható ki teljesen az eladói oldalról, a korhatáros termékek mellett például a ruhadarabok lopásgátlóival is segítséget kell kérnie a vásárlónak.

Felbuzdulva az új kasszák sikerén, az angol székhelyű óriásvállalat a kisebb áruházakban is tervezi bevezetni az önkiszolgáló rendszert, mellyel így idővel akár a hálózat szupermarketeiben, Expressz boltjaiban és S-marketeiben is találkozhatunk. Magyarországon ez utóbbi üzletfajtával jelenleg a nyugati határ környékén-, így Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban futhatunk össze, míg Expressz-ben Budapest mellett Balatonföldváron, Siófokon, Dunaújvárosban, Miskolcon és Szegeden vásárolhatunk.

A Tesco nem csak az újtípusú kasszáival próbál megfelelni a modern kor elvárásainak, de idén nyáron 12 áruházukat – többek között az egrit is – ingyenes elérésű WiFi hálózattal fedték le. Ezzel az angliai példát is felülmúlták, a szigetországban ugyanis csak az üzletlánc saját kibocsájtású ClubCard kártya tulajdonosainak érhető el a szolgáltatás. (Magyarországon a következő áruházakban böngészhetünk ingyenesen: Cegléd Hipermarket, Keszthely Hipermarket, Ferihegy Hipermarket, Pécs Kertváros Hipermarket, Pécs Hipermarket, Eger Hipermarket, Nagykanizsa Hipermarket, Pesti út Hipermarket, Csepel Hipermarket, Pécs Budai Vám Hipermarket, Kecskemét Hipermarket és Gyöngyös Hipermarket.)

Szólj hozzá! One Comment