Skip to main content
Szabadidő

Éppen, hogy az első 10-ben

By 2012. augusztus 28.4 hozzászólás

A Magyar Turizmus Zrt. augusztusi közleményében megjelent 2011. leglátogatottabb hazai városainak a listája. Sok újdonsággal nem találkozhattunk benne, megyeszékhelyünk szokásához híven, éppen, hogy befért az első tízbe – na persze továbbra is meg kell hagyni, hogy ez az aktuális üdülési trendeket figyelembe véve, nem számít rossz eredménynek. A listán egyetlen település, név szerint Sopron jár a mi cipőnkben, a hűség városa egyébként csak belföldi vendégforgalmával húzott el tőlünk jelentősen, a külföldi-, és az összes vendégéjszaka számában is mindössze 2-2 hellyel áll előttünk. A top 10-ek alább megtekinthetők, a listánál megjegyezendő viszont, hogy ez az eltöltött vendégéjszakák számát mutatja, nem pedig a településre érkezőkét. Így nem kizárt például, hogy egy adott városba fele annyian érkeznek, mint egy másikba, viszont háromszor annyira időre. További érdekesség, hogy bár mi csak az első tíz helyezettet emeltük ki a táblázatokban, a belföldi vendégforgalom listájának 20. helyére, 2010-hez képest mintegy 54%-ot javítva, Egerszalók került fel! Ezzel városunkon kívül ez az egyetlen település a megyéből, ami szerepel a legnépszerűbb hazai célpontok közt. Eger dicsőségére váljon, hogy amint az alább is látható, mindhárom táblázatban javítottunk 2010-hez képest, igaz nem egy kecskeméti röpke +150%-kal, de akkor is szép teljesítményt mutatva így fel.

Illusztráció a Kis Dobó tér éjszakai életéről, Barta Orsi fotójával

Összes vendégforgalom

[ws_table id=”8″]

Forrás: KSH

Belföldi vendégforgalom

[ws_table id=”9″]

Forrás: KSH

Külföldi vendégforgalom

[ws_table id=”10″]

Forrás: KSH

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • Nándi szerint:

  Összes vendég forgalom Sárvár +14,8%, külföldi! vendégforgalom Sárvár +32,1%, Kecskemét külföldi vendégforgalom +150% !!!!!
  Belföldi vendégforgalom Gyula 13,2%.
  Nem akarom bántani ezeket a településeket, de szerintem Egernek a nyomában sincsenek. Illetve még is. Sőt jócskán előttünk vannak. Hogyan??????????????????????????????

 • B Nándor szerint:

  Miután 30 évig Egerben laktam és dolgoztam a vendéglátóiparban van némi összehasonlítási alapom.15éve lakom Sárváron és dolgoztam szintén a vendéglátásban.Sárvár valóban nyomába sem léphet Egernek.Amíg Eger egy kb. 65ezer lakosú,nagy történelmi múlttal rendelkező gyönyörű barokk stílusú város addig Sárvár csak 15ezres lélekszámú kis mezőváros.Amikor idejöttem a fürdőn kívül még szinte semmi sem volt.Tehát amit a 15év alatt fokozatosan elért ez város a vezetésének köszönhető.Óriási és dinamikus befektetések történtek ami busásan megtérült és jogosan vívta ki magának ezt az eredményt.Nem szálltak el az árakkal és csak annyi vendéglátó egység és szálloda épült amennyire éppen szükség volt ellentétben Egerrel ahol minden utca sarkon vendéglátó egység van szemben a vendégforgalommal. Persze nem szabad elfelejteni,hogy itt vagyunk a nyugati határszélen és miután itt is megkapnak mindent amire szükségük van akkor minek zötykölődnének még 350kmert a mai magyarországi útviszonyok között.Nem szabad elfelejteni,hogy Eger már a keleti blokkhoz tartozik és már maga a tény is sokkolja őket.A rendszerváltás után sokan vettek itt ingatlanokat osztrákok, németek,belgák, hollandok akik közül sokan itt is élnek és jól elvannak az ide átutalt eurós nyugdíjukból.Itt a csapból is termál víz folyik és szinte már minden faluban van kiépített termálfürdő.Aug.15-20.között Nemzetközi Folklórnapok voltak Sárváron és összejöttem egy Pesti két gyermekes családdal akik itt nyaraltak.Megkérdeztem őket,hogy miért Sárvárt választották.”Mert azt mondták a pesti ismerőseik, hogy ide kell jönni”.
  Üdv minden egri volt kollégámnak és ismerősömnek..!!!