Skip to main content
Szabadidő

Kezd talpra állni az alternatív Eger

By 2012. szeptember 11.

Szomorúan indult az év Eger fiataljai számára, egymás után húzták le a rolót ugyanis olyan egyedi karakterű szórakozóhelyek a városban, mint az Egal, Egrix és Jaffa. Egy alig 55 000-es lakosú település esetében már a bezáró klubok száma is sok lenne, akkori helyzetünk viszont ettől is rosszabb volt, mivel mindhárom vendéglátóhely szinte megegyező-, de legalábbis erősen hasonló érdeklődési körű fiataloknak nyújtott kikapcsolódást, akik így végül teljesen magukra maradtak a megyeszékhelyen.

A kilátások némiképp javultak azóta, több kezdeményezés és ötlet is igyekezett feltámasztani Eger földalatti kultúráját, és tényleg, mostanra már kezd sejleni egy apró fényfolt az alagút végén. Romkocsma szerepében október végéig ideiglenesen kinyitott a belvárosi rehabilitáció miatt lebontásra váró Glob, az extrém sportparkot a közösségért tenni akaró szülők és gyerekeik vették kezükbe, az Egal helyett pedig ezen a héten nyílik meg a hasonló szerepet betöltő Gödör Kult. Klub a Bazilika alatt. A Broadway Arénából átalakuló szórakozóhely koncerteket, alternatív disco-kat és underground party-kat ígér a fiatalok, idén erősen háttérbe szoruló rétegének. A szórakozóhely Facebook oldaláért kattintsunk egyet ide!

Azt, hogy igény egyébként lenne az aktívabb éjszakai életre, számos dolog támasztja alá, a nyári strand buli után például itt a következő nagyobb szabású rendezvény is, ezúttal „Eger legnagyobb házibulija” néven. A Tánciskola egykori épületében, szeptember 29-én megrendezendő eseményen öt szobában és egy kertben, összesen hat stílusirányzatban szórakozhatnak majd az érdeklődők. Erről Facebook oldalt ide kattintva, plakátot pedig alább lapozva találhatunk.