Skip to main content
Szabadidő

Ezért szeretünk egrinek lenni

By 2012. szeptember 26.január 5th, 2013

Hiába élünk az ország egyik legszebb településén, idővel mindannyian hajlamosak vagyunk belefásulni a környezetünkbe, mintegy közömbössé válni iránta. Pedig nagy hiba ez, talán nem is sejtjük, hogy mekkora hatással van mindennapjainkra az a díszlet, amiben mozgunk-, hogy mennyivel szebb lehet egy nap pusztán attól, ha értékes környezetben éljük azt meg. Így hát ha észleljük magunkon a fásultság jeleit, érdemes rögvest orvossághoz nyúlni, mégpedig képnézegetés, vagy éppen mások rajongásainak olvasásával. Ennyi az egész – egy próbát mindenképp megér, aztán ki tudja, a végén még talán eggyel többször görbül mosolyra a szánk Európa barokk gyöngyszemében.

Alább a Szeretlek Eger! Facebook csoport, számunkra legjobban tetsző válaszait gyűjtöttük össze, arra az egyszerű kérdésre, hogy ki, mit szeret Egerben? Borús napokon érdemes az egész listát végigfutni! :)

Dreamtime Photography – Egri csillagok

♥ A patak mellett ülni ♥ Az éjszaka kivilágított Érsek kertet ♥ BÉKADESSZERT! ♥ A semmilyen más városhoz sem hasonlítható miliőt. ♥ A reggeli úszást a strandon, a szilveszteri éjszakákat a Dobó téren, a diákéveimet… ♥ Nyári estén sétálni a városban ♥ a vadgesztenye fákat a Népkertben ♥ a petúniákat a Fogár utcában ♥ a Harmos fagyit ♥ a kávé- és csokiillatot a Stühmerben ♥ a csigabiga alakú díszkutat az Ifi ház előtt ♥ meglepődés esetén az E-zést ♥ Az adventi, fényárban úszó belvárost…az égigérő Dobó téri karácsonyfát, az aszaltszilvás forralt bort…a téli Egert! ♥ A rengeteg lépcsőt. ♥ Mert emberléptékű, mert embernek való, élhető és lakható, mert sokkal inkább VÁROS, mint egy alföldi, lepényként elterülő település, amely, mint egy sztyeppei sátor, ha holnap felszednék és arrébb raknák 20kmrel a síkságon, senki nem venné észre, de Eger csak ott lehet Eger, abban a tájban, genius lociban, ahol van. ♥ Elsőként a Bazilikát, de számomra Eger maga egy örök, soha el nem múló szerelem! ♥