Skip to main content
Egri zenekarok

Egri zenekarok – Cabaret Band

By 2012. október 13.január 5th, 2013

A Hangtárnok blog közreműködésével új cikksorozatot indítunk, melynek nyílt célja, hogy némiképp belekavarjon az egri zenei világ vizébe. Azt tapasztaljuk, hogy jelenleg egy átlagos helyi fiatal alig pár zenekart ismer a városából – és ugyanígy a másik oldalról – egy átlagos egri zenekar is többnyire csak az állandó közönsége előtt lép fel időről-időre. Ezt az ismeretséget szeretnénk kicsit bővíteni mindkét félnél, hogy minél több helyi ember ismerje meg Eger zenekarait és minél több egri zenekar kapjon nagyobb nyilvánosságot a szülővárosában élők előtt. Aztán ki tudja, a végén még rá is csodálkozhatunk, hogy mennyi tehetség él apró megyeszékhelyünkön!

Várjuk zenekarok jelentkezését a sorozatba, erről részletek az alábbi hivatkozáson olvashatók.

 

Halmos Andris a Cabaret Band énekese, fuvolása mutatja be a zenekart:

Mikor alakult a zenekar:

2003-ban alakultunk meg egy egri kiskocsmában amolyan borozgatós estén, és azóta változatlan hangulatban játszunk.

Műfaj:

nehéz besorolni, egyszerűen nevezzük indie pop/rock-nak, vagy ahogy már több helyen elmondtuk: néha cinikus, néha életszagú, de nem melankolikus, néha pörget, néha kinevet, néha részeges, kocsmaszagú, néha pop, néha rock,…modernhangzású, de múltat idéző, idétlen, de tök komolyan …ja, s teljesen őszinte.

Tagok:

File Sándor Pál /FSP/ a zenekar dobosa, aki a dobokon kívül egyéb elektromos segédeszközökkel fokozza az élvezetet. Jómagam, Halmos András ének, fuvola, kazu. Kónya Csaba a zenekar basszusgitárosa, ki a legcudarabb körülmények között is mindig fel tud bontani egy újabb jó hűvös sört. Sohajda Péter „Sohi” pedig a gitáros és vokalista. Ő az, ki egyben mint hangmérnök a zenekar lemez felvételeit is elkészítette. Valamint Gulyás László trombita fenomén és Weil András billentyűs.

Zenei példakép:

Miles Davis, Cseh Tamás

Egyéb:

Lemezeink Avant Garden (demo, 2003), egri Csigavér (demo, 2005), első nagylemez szerzői kiadásban Lesz koszt (2008). Készül a zenekar új lemeze, a dalok megírva, 2013-as megjelenés várható.

HonlapFacebookMySpace

Koncertszervezés: Halmos András, info@cabaretband.hu, tel: +36-30-239-7373