Skip to main content
Fejlesztés

Elkészült a versenymedence fedése

By 2012. október 24.

Elkészült a Termálfürdő őszi fejlesztése, október 22-től így ismét használhatóvá vált a létesítmény versenymedencéje. A szabványméretű, 26 fokos vizet tartalmazó nyolcpályás medence szezonális lefedésére nem csak a strand jóidő-függőségének oldásából, de a Bitskey Aladár Uszoda komoly zsúfoltsága miatt is szükség volt. A sportolni vágyó közönség így már a hidegebb hónapokban is használhatja az eddig csak nyáron üzemelő medencét, az aktuális pályabeosztásról az Egertemal.hu megújult honlapján kaphatók információk.

Szezontól és időjárástól függetlenül, egész évben kiválóan használható az Egri Termálfürdő gyönyörű, új sátortetővel ellátott 50 méteres versenymedencéje. A létesítményt a vízilabdások, úszók és a nagyközönség is egész évben igénybe veheti. A medence „téliesítése” 70%-ban a látványsportágak társasági adókedvezményhez kapcsolódó (TAO) támogatásból, az Eszterházy Károly Főiskola, az Eger Termál Kft. és az Egri Vízilabda Klub összefogása révén, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával jött létre. A TAO-forrás a budapesti Sátori és Luther Ügyvédi Iroda, a soproni Heineken Hungária Sörgyárak Zrt., és a budapesti AEGON Magyarország Alapkezelő Zrt. támogatása révén jutott az egri Eszterházy Károly Főiskola Sport és Szabadidő Klubhoz. Ez a sportszervezet nyújtotta be a pályázatot 2011-ben. A projekt lebonyolításában jelentős részt vállalt az Egri Vízilabda Klub elnöke, Bárány Attila, aki a támogatói kör megszervezése és a projekt aktív menedzselése mellett az együttműködést is biztosította az érintett szervezetek között.

Habis László polgármester a témáról tartott helyszíni sajtótájékoztatón kiemelte: fontos, hogy legyünk képesek együtt örülni annak, ha összefogással elérünk valamilyen szép eredményt. Az elmúlt 20 évben Eger nagyon sokat tett a magyar vízisportokért, vízilabda sikerekért, azért, hogy minden egri fiatal megtanuljon úszni. Hozzátette: a versenymedence lefedése Egerben minden bizonnyal az „első fecske”, hiszen a városban még nem valósult meg oylan létesítményfejlesztés, ahol a finanszírozási forrás 70%-a a társasági adóból ered. A beruházás országos viszonylatban is az első TAO-s finanszírozású projektek között tartható számon. Habis László rámutatott: az, hogy a medence a korábbi álmoknak megfelelően immár téliesített, nem valósulhatott volna meg az egri vízilabdás társadalom összefogása nélkül. Az Egri Vízilabda Klub, az Egri Főiskola Vízilabda Szakosztálya, a Vízmű SC, valamint a három klub támogatói együtt dolgoztak a sikerért. Eger polgármestere szerint ez a létesítmény Eger város minden lakója számára adhat valamit, hiszen rengetegen úsznak és a vízilabda, valamint az úszósport több száz családot érint a városban a gyermekeken, fiatalokon keresztül.

Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az önkormányzati társaság a működéshez szükséges gépészeti és műszaki felszerelést biztosította, továbbá az objektum üzemeltetése is az Eger Termál Kft. feladata. A sátrat a befúvott, meleg levegő nyomása tartja, a biztonságos üzemelést szünetmentes generátor biztosítja. A fogadószintet – melyre a sátor széleit rögzítették – az Eger Termál Kft. alakította ki, együttműködésben az Imola Cégcsoporttal. A sátortető szezonálisan üzemel, hivatalosan október 15-től április 15-ig, de minden időjárás függvénye – emelte ki az igazgató. A beruházásnak köszönhetően az eddiginél is magasabb színvonalon szolgálhatják ki Eger sportéletét, újabb vízfelületeket biztosíthatnak a vízisportokban érintett egyesületeknek és az egri úszóközönségnek. Az újonnan lefedett medence pályafoglalási rendje megtalálható a www.egertermal.hu oldalon.

Kép forrás: Fotonemes.hu | Szöveg forrás: Egriprogramok.hu