Skip to main content
Egri zenekarok

Egri zenekarok – Astur

By 2012. október 27.január 5th, 2013

Kozma Bálint vagyok, az Astur zenekar alapítója. Dobolok énekelek, valamint dorombon játszom a zenekarban. A zenekar 2008. januárjában alakult azzal a céllal, hogy megőrizze és ápolja a magyar kultúránk népzenéjét és mondavilágát ötvözve a metál zenével. Akik már ismerik a zenekart, láthatják, hogy a folk-metal stílust igen szabadan kezeljük. Elektromos és akusztikus hangszerekkel egyaránt adunk koncerteket, törekszünk arra, hogy elkerüljünk stílusbeli kötődéseket. Ezidáig két lemezzel büszkélkedhetünk, az Emese álma egy főként emberi dolgokkal foglalkozó EP lemez, az Isten ostora pedig Attila, a hunok királyának történetét meséli el. Mindkettő elérhető a zenekarnál, utóbbi megtalálható az egri Zenei Könyvtárban is.

A zenekar tagjai:

Nagy Balázs – gitárok, ének, Miriszlai Áron – basszusgitár, vokál, Pap Lídia – ének, Kemény Bálint – gitár, Kozma Bálint – dob, ének, doromb, cajón

A zenekar kisegítő zenészei:

Antal László – akusztikus gitár, Gulyás Benedek – furulyák, Szeredi Boglárka – hegedű

Ötleteinket igen széles körből:

Klasszikus zene, népzene, metál zene, és egyéb műfajok tárházából merítjük. Zenei példaképekről ezért nem nagyon szoktunk beszélni, hiszen rengetegen vannak.

Egyéb:

Koncertlehetőségekre mindig nyitottak vagyunk legyen szó elektromos, vagy akusztikus felállásról. Új nótákat szinte minden koncert repertoárjába szoktunk becsempészni. Jelenleg egy akusztikus felvételsorozaton dolgozunk, melyet hamarosan publikálunk, tehát érdemes figyelemmel kísérni az eseményeket.

FacebookMySpace

Koncertszervezés: Miriszlai Áron, asturband@gmail.com, tel:  +36-20-365-0015