Skip to main content
Egri zenekarok

Egri zenekarok – Tisztán A Cél Felé

By 2012. november 17.január 5th, 2013One Comment

Hajdú Zoltán (Gulab) a Tisztán A Cél Felé vezetője, énekese mutatja be a zenekart:

Mikor alakult a zenekar:

2003

Műfaj:

Tisztán A Cél Felé (TACF) egy teljesen hagyományos “régisulis” hardcore banda, ha zenei oldalról közelítjük a dolgot. A nagyok lábnyomaiban lépdelve (Agnostic Front, Warzone, Sick Of It All, AMD, Boston Klinika, illetve a gyönyörű 80-as évek magyar punk vonala) ápoljuk a hardcore életforma és zene hagyományait.

A 90-es évek elejétől a hardcore jelentett számunkra mindent. Nem születtünk gazdag családba, nem voltak jó lehetőségeink, maradt az utca, a Pallos (ez a kocsma volt Egerben a törzshelyünk. Ennek a története is megérdemelne pár sort, de majd talán máskor), a barátok és persze a hardcore. Főleg az egri hardcore. Emlékszem amikor kijött ’92 körül a Biohazard második lemeze és vele a Punishment klipjük, teljesen el voltunk tőle szállva. Magyarországon tetoválást ekkoriban még nem lehetett látni ezek meg teljesen be voltak húzva. Ez kell nekünk is! Ezek tudnak élni! Gomba módra kezdtek alakulni Egerben a bandák. A Boston mellett már ott volt a Fermentatio, utána jött a Forcas, a Flag of Hate, az Anger és persze a Corpse. Nagy élet volt, jó évek voltak. Aztán egyszer csak berobbant az életünkbe a Krisna-tudat. ’92-’93 körül megjelentek Egerben a Krisna hívők és velük az első Krisna fesztiválok a művelődési házban. Volt akinek tetszett a dolog, volt aki bírálta, olyan is volt aki kigúnyolta, szidta, kinevette őket, de nem tudomást venni nem tudtál róla. Amiben mindenki egyetértett, az az volt, hogy nagyon finomak az ételeik. Mindannyian lázadók voltunk, mint általában minden tizen- és huszonéves fiatal. Szex, drog, rock ‘n’ roll, meg minden ami ezzel jár. Aztán miután megismertem a Krisna-tudat filozófiáját rá kellett jönnöm, hogy amit eddig csináltam, az nem igazan volt lázadás. Amit mindenki csinál az nem is olyan nagy dolog. Manapság akkor lógsz ki a sorból, akkor vagy rebellis söpredék, ha X-et rajzolsz a kezedre. Mindenki iszik, cigizik, drogozik, lefekszik fűvel-fával. A mai világban akkor válsz lázadóvá, ha ezekre nemet tudsz mondani. De ezen is túl a valódi lázadás, a Krisna-tudat lázadása. Nemet mondani mindenre amit eddig belénk sulykoltak az iskolapadban és otthon…Krisna az Isten, az egész civilizációnk egy globális átverés és akik ebből a hazugságból profitálnak próbálják ezt eltitkolni, de nem szabad bedőlni nekik. Srila Prabhupada szavaival fogalmazva: “Csizmával az arcukba!!” Ez a Tisztán A Cél Felé küldetése!

Jelenlegi felállásunk:

Juhász Gergely (Geri)- dob, Hajdú Zoltán (Gulab) – ének, gitár, Mező Lajos (Gép) – ének, Dusza Miklós (Micu) – basszus, vokál.

Zenei példakép:

AMD, Leukémia, Boston Klinika, Tizedes meg a többiek, CPG, Kretens, 88-as csoport, Eta, Elit osztag, Dominó elv, Kizárt dolog, Agnostic front, Sick of it all

Egyéb:

Albumok: Forradalom (2004), 1965.09.19. (2006),Krodha (2008). Idén januárban jelent meg a zenekar 4. stúdió albuma Darsana (2012) néven, amit koncertjeinken kaphatók ill. szívesen el is postázzuk rendelés esetén.

Koncertjeink a Facebook oldalunkon követhetők, legközelebbi dátum: 2012.11.23. Budapest, Dürer kert

FacebookMySpace

Koncertszervezés: Hajdú Zoltán, hajduzoltaneger@citromail.hu

Szólj hozzá! One Comment

  • Pusztai Csaba szerint:

    Na, ez mar tisztesseges bemutatkozas volt, nem valami 3 szavas nevjegykartya.