Skip to main content
Kereskedelem

Megelőztük a szilveszterező fővárost

By 2012. december 29.január 4th, 2013

Karácsonyi és szilveszteri belföldi vendégforgalmával megelőzte megyeszékhelyünk a fővárost, így Hajdúszoboszló kitartó listavezetősége után immáron az országos második hellyel büszkélkedhetünk – derül ki a Szállás.hu évzáró statisztikájából.

Decemberi Dobó tér - (Csomós Bálint | Egri Napok Blog)

Decemberi Dobó tér – (Csomós Bálint | Egri Napok Blog)

A közlemény szerint egyre népszerűbbek a kisebb vendégházak és panziók a karácsonyi és szilveszteri időszakban, és jól megfigyelhető, hogy a klasszikus wellness pihenés mellett egyre markánsabb az igény a programturizmus iránt, vagyis folyamatosan nő az aktív kikapcsolódást kereső utazók száma.  Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője a közleményben kifejti: az egyes szállástípusoknál gyakorlatilag minden kategóriánál megfigyelhető, hogy 2011 decemberéhez képest nőtt a tartózkodási idő. „Azért is mehetünk több napra, mert egy éjszaka jellemzően 18-20 százalékkal kevesebbe kerül idén” – jegyezte meg.

Az év végén belföldön kikapcsolódni, pihenni vágyók szívesen látogatják a termálvízzel rendelkező településeket.  A 10 legnépszerűbb üdülőhely több mint fele ebbe a kategóriába sorolható. A közlemény szerint némi átrendeződés megfigyelhető az utóbbi egy évben: Hajdúszoboszló volt és maradt is az első helyen, Eger viszont a harmadikról a második helyre ugrott, miközben Budapest a második helyről eggyel hátrább, a harmadikra esett.

Gyula az egy évvel ezelőtti nyolcadik helyről a negyedikre lépett, míg Hévíz a negyedikről csúszott az ötödik helyre. Zalakaros most a hatodik helyen áll, egy éve még ez a város volt az ötödik legnépszerűbb utazási célpont.

[origo] utazás

A 10 legnépszerűbb december végi város (Duna TV)