Skip to main content
Egri zenekarok

Egri zenekarok – Hungariddim

By 2013. január 5.január 9th, 2013

Hangtárnok - A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Zenei részlegének blogja

Hungariddim közösen mutatkozik be:

Hungariddim

Mikor alakult a zenekar:

a Hungariddimet Beni, Szöcsi és Lilla alapította még 2011 márciusában. Ekkor a zenekar fő tevékenysége az utcazene volt, ám már azon a nyáron is többször színpadra kerültünk.

Műfaj: 

Mind akusztikus hangszereken játszunk, és bár az alapirányzat egy ReggaeSka és Folk vegyületű zenei stílus volt, mára már rengeteg műfaj keveredik a zenénkben. A zenekar egyedi stílusötvözete azon alapul, hogy minden tag másmilyen stílust preferál, de valamilyen formában mégis mindenki elfogadja a dalok kialakításakor előtérbe helyezett hangulatot. Próbáljuk ébren tartani a közönséget a sok váltással, kiállással, mondanivalóval és a fülbemászó dallamokkal. A lírikus dallamvilág mellett erőteljes, fiatalos, vagy épp feszültségtől teli érzéseket próbálunk közvetíteni egy-egy dalban. A színpadon állva akkor érezzük jól magunkat, ha a közönséggel tudjuk tartani a kapcsolatot. Rengeteg alkalommal figyeltük a közönséget a Dobó Tér köveit koptatva. Fontos az számunkra, hogy dalainkat – képességeinktől függően – csak a legnagyobb precizitással és pontossággal adjuk elő. Az élő koncertek előadásmódjára fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. Persze rengeteget kell fejlődnünk, de a 2012-es év számunkra egy olyan lépcsőfok, amit sosem fogunk elfeledni. Nemcsak barátokká, szinte családtagokká váltunk. A rengeteg munka és sikeres koncert mögött négyünk, ötünk, hatunk, hetünk álma, tehetsége, alkotói vágya és vegyes, de többnyire jó irányú tapasztalata áll.

Jelenlegi felállásunk:

a Hungariddim jelenleg 4 állandó tagból áll: Szeredi Boglárka (hegedű, ének), Gulyás Benedek (furulyák és szaxofon), Gyula Márk – alias Szöcsi – (kongák, cajon, csörgők), és Sas Attila László (ének, gitár). Az állandó tagokon kívül három tiszteletbeli tag van jelen a Hungariddimben. Jóna Lilla az alapító tagok közé tartozik, tanulmányai miatt viszont távol él a zenekartól, Pécsett. Testvére, Jóna Sára népi éneklést is tanul, és egyben énekel a zenekar újabb számaiban is. Bodnár Dániel freestyle, improvizatív jellegű képességével mutatkozott be a Hungariddimmel több koncert alkalmával is. A zenélésen kívül különböző feladatköröket látunk el a zenekarban: Beni a zenekar lelke, Bogi a pozitív energia áramoltatója, Ati a zenekar esze, Szöcsi pedig a nyelvi és ritmikai eszköztár. Ati 2011 őszén költözött Egerbe és egyből belépett a bandába, Bogi szintén ekkor csatlakozott a zenekarhoz. Ati jelenleg több, mint egy éve vezet multikulturális, nemzetközi könnyűzenei műsort szerda esténként az egri Bíboros klubban, Beni az Eszterházy Károly Főiskolára jár, Bogi és Szöcsi pedig a Neumann János Gimnáziumban töltik iskolás éveiket. Beni írja a dalok nagy részét, amelyeket közösen dolgoz ki a banda.

Zenei Példaképeink:

MUSE, Ocho Macho, Intim torna illegál, Backstreet Boys, KT Tunstall, Dub FX, Petruska András, Magyarosi Árpád, Paso, Ladánybene 27, Korpiklaani

Egyéb:

Tavasszal szeretnénk egy nagyszabású lemezbemutató koncertet tartani. Jelenleg a második albumra kezdünk ötleteket gyártani és az első lemez dalait tökéletesíteni. A tél folyamán szeretnénk egy kicsit szorosabbra fűzni a kapcsolatot közönségünk motiváltabb tagjaival, kicsit közelebbi irányból megmutatni nekik és az érdeklődőknek, hogy mi is az, amit mi csinálunk, de ez még a jövő zenéje, és erről majd tájékoztatunk mindenkit a későbbiek során. A tél folyamán kicsit alkotófázisba merülünk és ötletelünk rengeteget, hogy szebb, kiforrottabb hangzással, képi, mozgási elemekkel tarkítsuk a műsorunkat. Kövessetek minket a facebookos oldalunkon.

FacebookVideók, képek, demok

Koncertszervezés: Sas Attila László: 06-70/271-9228, hungariddim@googlegroups.com