Skip to main content
Fejlesztés

Elkészült az Aradi úti köztér

By 2013. január 10.One Comment

December végére elkészült az Aradi és Déva utcák között helyt kapó közpark építése a Lajosvárosban, napokon belül pedig a szakaszhoz tartozó buszmegállót is újra üzembe helyezik. Az építkezés november 29-én indult és egy hónapra rá már láthatták is az eredményét a környéken élők. Eger vezetésének célja egy új alvárosközpont létesítése a területen, melyhez a közeljövőben parkolók építése és a légvezetékek föld alá vitele-, a távolabbi jövőben pedig egy termelői piac nyitása is tartozik majd az áruházak közti udvarban. Most, az első ütemben mintegy 30 millió forintból akadálymentesítették és díszburkolattal látták el a korábban szakaszosan lebetonozott területet, áthelyezték az autóbejárót és egy gyalogosoknak szántat is nyitottak mellé a teret behatároló kerítésen, felújították és megnagyobbították a buszöblöt, áthelyezték a szelektív hulladékgyűjtőket és ( még csak részben, de) elbontották az Aradi utca mellett üresen álló árusító bódékat is. A tervek szerint padok formájában új utcabútorokat is kap majd a köztér, ez máig még nem történt meg, de ami késik, nem múlik.

Az egykori Hetes Iskola helyének hasznosításáról sajnos nem szólnak a tervek, korábban a Fenstherm szándékozott oda építeni a háromemeletes Bástya társasházát, ez az elképzelés viszont meghiúsult, a körbekerített telek így jelenleg beköltözött hajléktalanokkal és burjánzó gazzal várja a további sorsát.

Aradi úti köztér (1)

Aradi úti köztér (2)

Aradi úti köztér (3)

Aradi úti köztér (4)

Aradi úti köztér (5)

Szólj hozzá! One Comment

  • Bodnár Istvánné szerint:

    Nagyon örülünk, hogy rendbe hozták a területet, de haladjunk tovább az Aradi úton, a volt iskola területe mellett mindkét oldalon a járda ősszel a lehullott lombtól, télen a hó és jegesedés miatt járhatatlan. A terület tulajdonosa nem takarítja egyáltalán. Szerencsére még nem tudok komoly balesetről.
    A most elkészült burkolat nagyon jó és szép, csak a legutóbb leesett hó és eső miatt járhatatlan volt. Az út testre kellett
    lemenni, hogy eltudjunk jutni a buszmegállóhoz.