Skip to main content
Szabadidő

Keresztféléves népszerűség az EKF-en

By 2013. január 11.

Kezdünk rászokni, hogy az aktuális felsőoktatási rangsor megjelenése után beszámolunk az Eszterházy Károly Főiskola országos helyzetéről, megtettük ezt már a legutóbbi két alkalommal is, ezen cikkeink viszont többnyire alkalmatlanok heves érzelmek kiváltására az Eger-szerető olvasóinkból. Sírni és ujjongani sem különösebben lehet ugye rajtuk, az 1774-óta működő főiskolánk, eredményeit tekintve mára stabilan belőtte magát a biztonságos középmezőnybe, és sem pozitív, sem pedig negatív irányba nem tér ki onnan hangsúlyosan. Viselkedik így az ősszel induló képzéseiben, node nézzük csak a keresztfélévet, amiben már kitör a szürkeségéből és a rangsorok tündöklő élére repíti mintegy 9 000 büszke hallgatóját. Vagy hát valami ilyesmi.

FSZ_7386_Liceum2012

(Fénykép: Fotoszanto.com | Az egri Liceum felújitás után)

Idősebb olvasóinknak biztosan élesen cseng még emlékezetében a Ho Si Minh Tanárképző Főiskola név. Nos, ebből mára már nem csak a Ho Si Minh, de a Tanárképző rész is kikerült, ám úgy néz ki, hogy csak a papírforma szerint – a tanári képzésre jelentkező hallgatók zöme ugyanis még mindig Egerben kívánja elsajátítani eme szép szakma fortélyait. 2013-ban főiskolánk Tanárképzési és Tudástechnológiai Kara (TKTK) lett az ötödik legnépszerűbb pont az első helyes, keresztféléves jelentkezők országos listáján, ezt bemutató táblázatunk a többi helyezettel együtt, alább látható. Egyszerre érdekes és hátborzongató látni, hogy milyen nevek szerepelnek előttünk és bármelyik oldalról nézzünk is a listára, mindenképp elismerés jár érte a főiskolának.

A legtöbb első helyes jelentkezőt vonzó karok a 2013. évi keresztféléves felvételi eljárásban

[ws_table id=”13″]

Forrás: Felvi.hu

Az országban az alapszakok közül sorrendben a gazdálkodási és menedzsment, a turizmus-vendéglátás, valamint a pénzügy és számvitel vonzotta a legtöbbeket, mesterképzések közül pedig a tanári, a vezetés és szervezés és a villamosmérnöki számítottak a legnépszerűbbeknek a keresztféléves képzések közül.