Skip to main content
Egri zenekarok

Egri zenekarok – Healinfect

By 2013. január 19.

Hangtárnok - A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Zenei részlegének blogja

Csernei Dániel „Korien” a Healinfect énekese mutatja be a zenekart:

healinfect

Mikor alakult a zenekar?

2012 nyarán fogalmazódott meg bennünk az a gondolat, hogy az addigra széteső Forthright Scream zenekar együtt maradt tagjaiként (Alex, Bence és Én) új bejegyzést nyissunk a honi underground rock/metal rovatában. Nem sokkal ezek után érkezett hozzánk ’régiúj’ barátunk Balázs, aki a Deadnight zenekarból hozott tapasztalataival erősíti sorainkat. Ezek után immáron négyen fektettük le az új formáció alapjait, és megszületett a Healinfect.

Műfaj:

A legtöbb bandához hasonlóan mi sem szeretjük beskatulyázni magunkat, hiszen sokféle ötletből építkezünk, nincs egyértelműen kijelölt irány. Hogy mégis valamiféle támpontot adjak arról, hogy mire számíthattok, a Healinfect-et modern metal zenekarként aposztrofálnám. A szerzeményeket technikás gitárjáték, változatos ritmusok, és súlyos billentyűtémák jellemzik, néhol lágyabb néhol karcosabb énekkel ötvözve. A lényeg végső soron úgyis az, hogy tetszik-e a hallgatónak vagy sem. Ezt hamarosan Te is eldöntheted, ha követed a fejleményeket.

Jelenlegi tagok, hangszer, zenekarvezető:

Csernei Dániel „Korien” – ének, Bíró Balázs – gitár, Molnár Bence – billentyűk, Mihályfi-Tóth Alex – dobok
Az ötletek minimum hat fős zenekari létszámot követelnek meg, így még kiadó egy basszer és egy gitáros poszt. A zenekart a zene iránti alázat és az elhivatottság vezeti. Ez persze önmagában még kevés ahhoz, hogy az együttes napirendre tűzött feladatait maradéktalanul ellássuk. Ebből kifolyólag mindenkinek meg van a maga kiemelt szerepe a saját hangszerén túl is. Alex a zenekar teljes körű grafikai megjelenésért felel, és jelenleg a „Healinfect dalszöveg gyárosa” vándorserleget is őrzi. Bence, hangtechnikusnak tanul, így a felvételek és hangosítás kapcsán az Ő vasszigora érvényesül. Balázs a zenekari menedzsment területén bontogatja szárnyait, jómagam pedig, a dalszerzésben vállalok nagy szerepet. Azonban minden fontos kérdésről közösen döntünk, hiszünk a demokráciában.

Egyéb:

Jelenleg gőzerővel folynak bemutatkozó anyagunk munkálatai. A hamarosan megjelenő „Lost in a nightmare” EP mind a négy dala ingyenesen letölthető lesz a weboldalukról, illetve elérhetővé tesszük a videó megosztó oldalakon és a facebookon.

Ahogy említettem a zenekar még nem teljes. Minél hamarabb szeretnénk kiegészülni egy szóló- és egy basszusgitárossal. Olyan zenészeket keresünk, akik hozzánk hasonlóan alig várják, hogy rendszeresen színpadra léphessenek. Ha magadra ismertél, akkor az elérhetőségeink egyikén vedd fel velünk a kapcsolatot és a továbbiakat megbeszéljük.

HonlapFacebook

Köszönöm, hogy időt szakítottál ránk! Örömmel vennénk, ha megtisztelnél minket egy like-kal a Facebookon, segítve ezzel az indulásunkat. Hamarosan találkozunk! Addig is tekintsétek meg az EP promo videóját: