Skip to main content
Egri zenekarok

Egri zenekarok – NKR Band

By 2013. január 26.január 29th, 2013

Hangtárnok - A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Zenei részlegének blogja

Kiss Norbert az NKR Band énekese/gitárosa mutatja be a zenekart:

nkr_band_foto

Mikor alakult a zenekar:
2007
Műfaj:
Saját számunk még nincs, a Pink Floyd 2005-ös újraegyesülése óta elsődleges célunk a mesterek életútjának, értékeinek, eredményeinek megismerése ill. megismertetése a közönséggel. Ezt nagy feladatnak tartjuk, hiszen hitelesen megszólaltatni pl. a The Wall album legendás slágereit úgy, hogy a közönség is úgy érezze, hogy “Igen, de jó is volt a Pink Floyd….” vagy “Ez igen! Ez a zene!…” nem könnyű. Pink Floyd számokon kívül más számokat is elő szoktunk adni, de a fő irány mindig az igényes, művészi kidolgozású dalok feldolgozása/előadása. Például az egyik legjobban sikerült feldolgozásunk a Republic: Emberlelkű földeken című száma. Mi úgy éreztük, hogy ez a dal is beleillik abba a stílusba amit képviselünk.
Jelenlegi tagok:
Ez a csapat egy igazi családi vállalkozás, hiszen a tagok Ricsi (Kiss Richárd – szintetizátor, ének) és én (Kiss Norbert – gitárok, ének) testvérek vagyunk, akik imádnak zenélni és felidézni a mesterek remekműveit. Bármilyen furcsának is tűnik, de a szüleinket is nevezhetjük tagoknak, hiszen ők segítenek a kamerázásban, pakolásban és bármi másban amire már nem jut kezünk és lábunk. :)
Zenei példakép:
Pink Floyd, Eric Clapton, Dire Straits, Gary Moore, Emerson Lake and Palmer, Guns ‘n’ Roses, AC/DC, Bon Jovi, Republic, Omega, Daczi Zsolt
Koncertszervezés: Kiss Norbert, 06-30-5654879, nkrband@gmail.com
Bemutatkozásunk Eger Ünnepén: