Skip to main content
Szabadidő

Brillírozás az Eger.hu-tól

By 2013. február 12.One Comment

Időről-időre szoktuk böngészni a város hivatalos oldalait, ilyen ipari méretekben túlsúlyos, pattanásos, antiszociális valamik vagyunk ugye és ez a szórakozásunk, de nem tudtuk nem észrevenni az elmúlt évek alatt, hogy milyen könnyfakasztó helyzetben vannak Eger online felületei. Adott először is egy turisztikai oldal, amiről talán sokan nem is tudják, hogy létezik – nos, nem nehéz nem tudni róla, mivel az eger.hu oldalsávjában, egy egyszerű menüpontként van mindössze feltüntetve. Nem is baj persze, hogy nem verik nagy dobra, a mögötte álló tartalom ugyanis pár jól sikerült panorámakép kivételével használhatatlannak mondható, a legutolsó frissítést Dobó végezte saját két kezével, mára idejét múlt tartalom és félkész feltöltések garmada fogadja a látogatót. Adott egy hivatalos Facebook oldal is, amin mindenképp példás, hogy válaszolnak a hozzászólásokra, de még így is van hova fejlődnie a kezdeményezésnek, nem csak megjelenésben és ismertségben, de tartalomban is, jelenleg ugyanis gyakorlatilag a Tv Eger egy aloldalát tisztelhetjük a cím alatt. Maga az eger.hu is jobban emlékeztet egy komor adatbázisra, mintsem egy felhasználóbarát webes felületre, de ez a kisebb baj, a nagyobb, hogy adatközlő funkcióját sem tölti be. Lévén, hogy gyakran egyáltalán nem tölt be. Jelenleg ott tartunk, hogy 2013-ban, egy dominánsan a turizmusából élő középnagyvárosnak időről-időre elérhetetlen a hivatalos honlapja. Ha nagy nehezen be is tölt, még utána sem biztos, hogy tudjuk használni, az oldal egyes részei ugyanis továbbra is elérhetetlenek, ráadásul leggyakrabban pont a hírek rovat szokott ilyen lenni. Jelen felpöffenésünket régóta terveztük már, ez idő alatt össze is gyűjtöttük gondosan, hogy eddig milyen üzenetekkel találkoztunk a honlap felkeresésekor, ezt a szöveg alatt meg is mutatjuk. Jelen cikk megírásakor már lassan két hete nem tölt be egyik hírblokk sem, ezért láttuk elérkezettnek az időt a gondolatok megosztására. Ma február 7-e van, jelenjen meg bármikor is az írásunk, és legyen akkor bármilyen állapotban is a város első számú oldala, jó lenne, ha mielőbb történne valami változás, mert már most halljuk az újonnan várt skandináv vendégek felnevetését, amikor meg akarják nézni a célállomásuk honlapját és egy hibaüzenetet kapnak helyette…

Noha már többször hallottuk, hogy lesz új honlapja a városnak, ez mindmáig nem történt meg, a legutolsó ilyen frissítés például 2012. nyarán debütált volna. Arra az időre, amíg nem érkezik meg viszont az új oldal, ajánljuk figyelembe például Miskolc honlapját, ilyen is lehet egy város hivatalos webes felülete.

egerponthu2

Eger.hu egyszer

egerponthu

Eger.hu kétszer – Ez a kedvencünk

egerponthu3

Eger.hu háromszor

Szólj hozzá! One Comment

  • Zoli szerint:

    Régóta készül az új honlap. A pályázat egyik kritériuma volt, hogy nem lehet nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszerben elkészíteni (pl. Joomla vagy WordPress), mert az nem biztonságos. Szerintem ez marhaság. Emiatt húzódik évek óta. Nagy lehet a fejetlenség, a szakértelem hiányáról nem is beszélve.