Skip to main content
Kereskedelem

Merlot-jait keresi a Korona Borház

By 2013. április 3.

Érdekes hírrel találkoztunk a minap: borait keresi visszavásárlásra az Egri Korona Borház. Sejtettük, hogy nem hétköznapi nedűkről van szó, és tényleg nem, a világ egyik legrangosabb borversenyén aranyérmet nyert tételeket szeretné visszacsábítani magához a pincészet. Részletek alant, forrásunk az Elitbor.hu volt.

Egri Korona Borház

Egri Korona Borház | Forrás: www.koronaborhaz.hu

Ilyen még nem volt: Visszavásárolná 2003-as Selelction Merlot-ját az Egri Korona Borház

2013.04.01. Az Egri Korona Borház komoly sikert ért el 2006-ban, a világon talán a legnagyobb presztízsnek örvendő bordeaux-i borversenyen. A Challenge International du Vin a világ legrangosabb bortermelőit méretteti meg. A Korona Borház Selection Merlot barrique 2003-as bora aranyérmet nyert. Ezekből a tételekből vásárolna vissza a pincészet.

A szóban forgó tétel a Korona Borház kiemelkedő, prémium borcsaládjának egyike. Színe mélyvörös rubinba hajló, illatában határozott, karakteres fajta jellegű. A barrique hordós érlelés harmonikusan illeszkedik a bor gyümölcsösségéhez. Bársonyos, maradandóan tartós, hosszú íz világában enyhén kesernyés jegy mutatkozik.

A tétel nem csak a Challenge International du Vin-en nyert aranyérmet, hanem –  egyebek mellett –  2004-ben ezüst érmet szerzett a Vinagora borversenyen is, valamint az Austrian Wine Challenge-en.

„A pincészet most keresi, illetve visszavásárolná a 2003-as Selelction Merlot utolsó palackjait! Az Egri Korona Borház számára nem csak azért fontos tétel a Selection Merlot barrique 2003, mert ennyi rangos kitüntetést szerzett, hanem mert ez a pincészet alapításának évjárata is egyben” – tudtuk meg Rácz Kingától, a családi pincészet főborászától.

A pincészet 10 000 forintot ajánl palackonként.

Rácz Kinga

www.elitbor.hu