Skip to main content
Szabadidő

Fogadj örökbe egy négyzetmétert!

By 2013. április 4.

Aki követi a blogunkat, sejtheti nagyjából, hogy milyen emberek vagyunk és azt is, hogy kiknek írunk. Talán kitűnik, hogy minduntalan azokhoz szólunk, akik szeretik a várost, és akik ebben a szellemben alkotnak véleményt róla, valamint ezzel a hozzáállással igyekeznek alakítani az életét. Függetlenül attól, hogy éppen mit tesznek, mindössze  csak annyi a lényeg, hogy pozitív szándékkal cselekedjenek, még ha ez csöpögősen is hangzik elsőre. Az ilyen hozzáállásunkkal nem vagyunk szerencsére egyedül, Egerben és az országban is megvan az a réteg, akik építő jelleggel szemlélik a környezetüket, nos, egy nekik – nekünk – szóló pályázatba botlottunk a minap.

Az 1×1 közösség célja, hogy a városlakók érezzék sajátjuknak a településüket, valódi otthonukként kezeljék, és így alakítsák is azt. Nem eget rengető elképzelésekről van szó, amivel adósságba verjük a családot és az életünket áldozzuk fel érte, hanem jelképes kis gesztusokról, időtöltésekről. Mi valljuk, hogy már az is elég, ha csak simán nem szemetel valaki a városában, ők valamivel tovább mennek, és arra buzdítanak, hogy egy idézőjeles verseny keretében fogadjunk örökbe egy négyzetmétert a településből és tegyük azt rendbe. Hannától, Sárától és Krisztitől, a három szervezőtől úgysem tudnánk mi sem jobban leírni a lényeget, így linkkel és átmásolt szöveggel közvetítenénk is inkább az irányukba. Amit még hozzáfűznénk, hogy az ő “versenyük” április végén befejeződik, a szemléletmódot viszont nem kell kukába dobni utána sem. Érezzünk rá, hogy ez elsősorban nem a városról, annál inkább magunkról szól – egészségesebb jellemre vall, aki szereti a környezetét, semmint aki folyton kritizálja. A kezdeményezés Facebook oldala ide kattintva érhető el. Bármely városból lehet nevezni!

885824_295189080610400_848288841_o

VERSENYKIÍRÁS 1×1

Idén áprilisban Tietek a város! Fogadj örökbe egy 1×1 méteres közterületet és 5 egyszerű lépéssel indulj a versenyben, amivel Tied lehet a fantasztikus nyeremények egyike, de legfőképpen az érzés, hogy TE IS alakítod a várost. Ehhez mit kell tenned?

Íme a lépések: [list type=”square”]

  • Válaszd ki a helyedet! Ehhez elég csak nyitott szemmel járnod a várost. Ha látsz egy közterületet, amit egy kicsit is jobbá tudnál tenni, akkor engedd szabadjára el a fantáziádat!
  • Fotózd le a helyet még mielőtt nekikezdenél!
  • Valósítsd meg az ötletedet!
  • Fotózd le a megvalósult állapotot!
  • Küldj egy regisztráló e-mailt április 1. és 30. között az 1x1hely@gmail.com címre az előtte-utána fotókkal és egy maximum 500 karakteres leírással!

A regisztrációt követően feltöltjük az 1X1 oldalára a projektedet. A nyeremények megszerzésére két lehetőséged is van:

  • a zsűri a Tiedet választja ki a legjobbnak és hirdeti ki nyertesnek a versenyt záró bulin.
  • te leszel a közönség kedvence és gyűjtöd be a legtöbb LIKE-ot. Természetesen rokonokat, barátokat, ismerősöket lelkesíteni szabad.

A regisztrációhoz a következők szükségesek:

  • versenyző vagy csapat neve, születési dátuma, elérhetősége (telefonszám, e-mail cím) – csapat esetén az összes csapattag neve és születési dátuma szükséges
  • a versenyben résztvevő munka címe és maximum 500 karakteres leírás a projektről
  • előtte-utána fényképek összesen maximum 5 MB

A regisztrációval automatikusan elfogadod az 1×1 facebook oldalán meghirdetett versenyszabályzatot. [/list]