Skip to main content
FejlesztésKereskedelem

Sorra újulnak meg a város szállodái

By 2013. április 23.2 hozzászólás

Noha szálláshelyeink terén régóta nem lehet már okunk panaszra, napjainkban is ezen szolgáltatók háza táján zajlik talán a legkedvezőbb folyamat Egerben, sorra újulnak meg ugyanis a megyeszékhely ilyen jellegű vendéglátóhelyei. Teszik ezt részben persze kényszerből, a turizmus piaca érzi meg ugyanis az egyik legérzékenyebben a lemaradást, ha egy szálloda nem tud tehát lépést tartani az éppen aktuális trendekkel, akkor az könnyen a vesztét okozhatja. A megújulók sorát – kakukktojásként – a Hotel Platán kezdte, ami nem megújult, hanem felépült, tavaly december végén pedig meg is nyílt.

Imola Udvarház

Imola Udvarház

Valódi átalakulók közül a legkisebbet vennénk előre, egészen pontosan az Imola Udvarház – boréttermet és apartmant. A vár főbejáratának tőszomszédságában álló modern épület már külsejével is minőséget sugall, az egyik szárnyból nemrégiben viszont kiköltözött a korábban ott helyet bérlő bank. Gyanús volt, hogy nem kerültek fel azonnal a szokásos „kiadó” feliratok az ablakokba, de lelki szemeink előtt már láttuk, hogy minőségi környezet ide-vagy oda, hamarosan úgyis ez lesz az épület sorsa. Nos, pozitívan csalódtunk, április 8-án az egész Udvarház bezárt ugyanis, kapuján azóta pedig molinó hirdeti: kifőztek valamit. A tervek szerint május 18-i átadással megújítják a szálló recepcióját, növelik a meglévő szobák komfortfokozatát – emellett 15 szobára bővítik a szálláshelyek számát, komoly reformon esik át továbbá a Magyarország egyik legjobb éttermének számító vendéglátóhely is, igaz, ott inkább a gondolkodásmód változik meg: „Az elkövetkezendő pár hétben kicsit átformáljuk konyhai gondolkodásmódunkat és inspirációkat szerzünk. A kísérletezések mellett nagy energiát fektetünk új, környékbeli kistermelők felkutatására, még jobb minőségű alapanyagok beszerzésére.” – írják honlapjukon.

Második megújulónk a Minaret Hotel *** . Akinek nem mond sokat a szálloda, a névből kitalálhatja, hogy nagyjából merre leledzik – és valóban, a 40 szobás hotel a XVII. századi török építészet ma is álló legészakibb emlékére néz, röviden ezt minaretnek is becézik. A szolgáltatás itt rövidebb ideig szünetelt, a Park Hotel csoport üzemeltetésében, a szükséges javítgatások elvégzése után idén azonban újra megkezdte tevékenységét a szálló. (Itt egy bájos szösszenetet még muszáj megjegyeznünk. Akkor is szoktunk mosolyogni, amikor valaki Budapestet tekinti világvárosnak, ehhez képest viszont mit láttunk a szálloda honlapján?! „A hotel kialakítása teljesen tükrözi a város hangulatos kis utcáit, zegzugos kis félreeső találka helyeit, ezzel is még otthonosabbá téve a metropoliszi életet.” Bizony ám, kicsit nem figyelünk és máris metropolisz lett a mi kis városunkból :)

Hotel Eger Park ****

Hotel Eger Park ****

Harmadik megújulónk büszkélkedhet a legnagyobb méretekkel, a Hotel Eger *** & Park **** 634 millió forintból pofozza ki magát 2013. novemberére. Az átalakítással egységesen négycsillagosra változik majd a szálláshelyek minősége: „A beruházás keretében elvégzik a 408 férőhelyes hotel 173 szobájának teljes belsőépítészeti átalakítását, a négycsillagos minőségi színvonal elérése érdekében. Átalakítják, bővítik és akadálymentesítik a wellness területet, cardio- és fitnesz eszközöket szereznek be, a gyermekes családok részére pedig játszóteret létesítenek. A fejlesztés során szuper-szélessávú internet hálózatot építenek ki, valamint egy évi 75 000 kilowatt/óra megújuló energiát termelő napelem-rendszert telepítenek az épületbe. Mindez egyben 10 új munkahelyet is teremt a hotelben.” – olvasható a Híradó.hu-n. A fejlesztés az egrieknek is kedvez majd, várhatóan újra kinyit ugyanis a város régi nagy kedvencének számító Fagylaltkert. Ezt a július 20-án tartandó Fagylalt Fesztivállal is megkoronázza majd a szálloda.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Bruno Cross szerint:

    Sziasztok! Márc. 27-én indulok a legjobb barátnőmmel Párizsba. A Timhotel Nationban szállunk meg, ami a 12. kerületben van. Szeretném megkérdezni, vajon ez már külkerületnek számít? Kicsit félek, mert a külkerületek elkerülését ajánlják… A másik kérdésem pedig az lenne, hogy visszafelé reggel 7kor indul a gépünk. Mi lenne a legegyszerűbb utazás a reptérre éjszaka? A taxira gondoltunk, de örülnénk, ha olcsóbban is meg lehetne oldani…Vannak valamilyen éjszakai járatok? Vagy az nem túl biztonságos?

  • Nándi szerint:

    Te aztán jó helyen érdeklődsz. Témába vág, hiszen szálloda is szerepel a kérdésedben. Az ne zavarjon egy pillanatilag se, hogy ez az oldal Egerrel foglalkozik és nem egy olyan kis „porfészekkel” mint Párizs. A kerület megtekintésére tudom ajánlani a Párizs térképet. Legolcsóbban pedig gyalog tudtok közlekedni. (Hidd el! ’92 szeptemberében, egyik éjjel 3 órát gyalogoltam Párizsban mire haza értem. Tényleg ez volt a legolcsóbb.) Ezen hasznos tanácsok mellett is csak azt tudom javasolni, hogy olyan oldalon, oldalakon érdeklődj, ami PÁRIZZSAL FOGLALKOZIK!!!!!! :)