Skip to main content
Szabadidő

Vannak házaink…

By 2013. június 20.6 hozzászólás

Áldásos újítása volt a Google-nek, hogy hazánkban is elérhetővé tette az utcanézetes szolgáltatását, olyan helyekre jutottunk el vele Egerben, amikről azt sem tudtuk eddig, hogy léteznek, ezzel együtt olyanokat is láttunk, amikről aligha mondanánk, hogy Egerben vannak. Jelen cikkünk szívfájdító önmagunk részére is, azokat a házakat gyűjtöttük ugyanis össze benne, amik láttán csak pislogtunk és vakartuk a fejünket, egyrészt, mert jó eséllyel soha nem fogja kifutni őket a pénztárcánk mélyében csörgő aprónk, másrészt pedig mert úgy éreztük magunkat a megtalálásukkor, mintha egy építész szaklapot nézegettünk volna.

A listánk erősen szubjektív, azon 10 házat válogattuk bele, amiket ha csak képről néztünk volna, magunktól biztosan nem egy barokk kisvárosba tippeltük volna meg a helyüket – a tengernyi új, ám építészetileg talán nem annyira egyedi épülettől így eltekintettünk. Nem mondjuk valamint, hogy nem tudtunk volna tovább válogatni, de valahol húzni kellett egy határt, így született meg a 10-es szám. Ja, vagyis 11, a végén van egy bónusz is.


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás

Csak ellenpéldaként, hogy azért ilyen része is van Egernek. Egyébként itt meg kell jegyezni, hogy pozitívan csalódtunk, élőben ugye soha nem mertünk végigsétálni a város két putrisabb, vagyis hát látványosabban leszakadt részén, de a képzeletünkben sokkal nyomasztóbban néztek ki. Igen, még az alábbi képtől is, bizarr fantáziánk van :)


Nagyobb térképre váltás

Szólj hozzá! 6 hozzászólás

 • Ágnes szerint:

  Gratulálunk Eger főépítészének , és azoknak (annak) , aki kiadta az építései engedélyt ! Pénz beszél…..

  • Bokros P szerint:

   Miért baj, ha vannak modern házak a városban? :D

  • bix szerint:

   gratula a kommentelőnek igazi Egri

  • Cséfalvay Gyula szerint:

   Itt legalább ötféle építészeti irányzatba tartozó, többféle színvonalú és karakterű épület látható. Melyikre vonatkozik a kedves gratuláció?

 • Menhouse street view szerint:

  Az ellenpélda tényleg meglepő, szép, aszfaltozott útburkolat, katonás szegélykő. Már önmagában az is beszédes, hogy az Árnyékszala, Verőszala és Béke utcák street view “feldolgozása” is elkészült, ellenben a javarészt új házakkal beépült Menház utca befejező szakaszán (mindkét oldalon) megtorpant a Google autója, azaz oda már be sem merte tenni a “kerekeit”. Ennyit a látványosan leszakadt egri városrészekről…

 • Cséfalvay Gyula szerint:

  Jó az ötlet, rendszeressé kellene tenni a tallózást, választani egy-egy szempontot, és az alapján egy kis segítséget adni az építészeti kultúrának.