Skip to main content
Fejlesztés

Bikavér múzeum épül a Csiky Sándor utcán

By 2013. június 27.6 hozzászólás

Némiképp javulhat a Csiky Sándor utca, tömegközlekedés előtt is megnyitott szakaszának megjelenése, a háborús állapotokat idéző pár méteren már megkezdődött két, használaton kívüli épület elbontása, átalakítása. Az egykori gumiszerviz és étterem helyén hamarosan Egri Bikavér múzeum és Gál Tibor Pincészet, Borbár, valamint Borbisztró kap majd helyet, mely beruházásról sajnos nem sikerült sokkal többet megtudnunk az Új Széchenyi Terves táblán szerepeltektől, mi szerint a munka célja a nemes nedű „imázsának növelése”, mégpedig a Bikavérről elnevezett múzeum létrehozásával. A munka mintegy 175 millió forintos támogatásban részesült, átadás idén ősszel várható. Hogy pontosan mi lesz a helyszínen, nem tudtuk meg, de bármi is legyen az, mi már örülünk neki, lévén, ha tyúklépésben is, de legalább fejlődik az utca megjelenése. Legtöbbet egyébként kétségtelenül a szemközti épület elbontása, vagy teljes átépítése javítana a megjelenésen, de hátha majd egyszer arra is sor kerül. A hírhez illusztrációnak szánt két fényképünkön túl csatolunk látványterveket és beltéri fotókat is, ezen utóbbiakért az Arkt Építész Stúdió anyagaihoz nyúltunk. Ha már ilyen galádok voltunk, akkor cserében ajánljuk egyébként a belinkelt oldalukat megtekintésre, szemrevaló kis épületek köthetők a nevükhöz, városunk határain belülről is.

DSC_0273

DSC_0274

Szólj hozzá! 6 hozzászólás

 • habiferi szerint:

  Nagyon örülök,hogy azt a lepusztult részt rendbehozzák,sajnos sokkal több pénz kellene az egész utca felújításához,de valami elkezdődik,hátha más is kedvet kap ott befektetni.Gratulálok!

 • PC szerint:

  Az jó, hogy ez a két lepusztult épület eltűnik, de hogy Borbisztró nyílik? Ha jól tudom, oktatatási intézmény 300 méteres körzetében tilos alkoholt árulni, a nevezett hely tőszomszédságában azonban ott van a Gárdonyi és a Dobó Gimnázium is… Vajon ide fognak járni inni a fiatalok?

  • laport szerint:

   A Széchenyi utcai buszmegállónál van egy kocsma, az sincs 150 m-nél messzebb az iskola bejáratától.
   Egyébként a rendelet úgy szól, hogy csak tanítási idő alatt (gondolom 8.00-14.00 között) nem lehet alkoholt árulni.

 • Evancod szerint:

  Való igaz, de egyrészt szerintem nem az átlag gimnazista pénztárcájához fogják szabni az árakat, illetve más vendéglátóhelyen sem szolgálják ki alkohollal a (a gimnázium átlag 3/4-e ilyen) 18. év alatti vendégeket.
  Egyébkén jár a főhajtás a kezdeményezésnek!

 • sorsi szerint:

  http://www.arkt.hu/
  ezen a honlapon több info is van a projektről

 • maresz szerint:

  A Csiky Sándor utca kanyaron túli része igen elhanyagolt,a bal oldali járda a lépcsőivel együtt kifejezetten balesetveszélyes,töredezett,tákolt,csúnya!
  A képviselő tett már lépéseket e térség fejlesztése érdekében? Mikorra remélhető,hogy az itt élők is
  érzékelnek majd valamit a pályázati nagy városfejlesztés , közvetlen lakókörnyezetük szépítését illető változásokból? Mert a bormúzeum is jó ötlet,de az csak az utca eleje,ami nem különben gyalázatosan néz ki a történelmi belváros közvetlen közelében.