Skip to main content
Egyéb, blog

Valami, mintha más lenne

By 2013. augusztus 13.

Gyakran ránk néző olvasóink láthattak minket mostanában, ahogy nagyon dolgoztunk valamin, nos, immáron az ádáz munka eredménye tapasztalható meg ezen cikk olvasásakor. Nem fárasztanánk a nagyérdeműnket a részletekkel, a lényeg mindössze annyi, hogy új lett a ruhánk, a belsőt illetően az eddig megszokott tartalommal szolgálhatunk ezután is.

Elszántaknak a kép alatt összeszedtük azért a változás részleteit.

egrinapok

Az indok

Régóta fontolgattuk már a sablonváltást, korábbi megjelenésünk ugyanis túl komoly, vagy inkább túl hivatalos volt az olyan mélységű cikkeinkhez, mint, hogy örömködünk egy új járdán, vagy beszámolunk róla, hogy már majdnem át lehet menni a város legújabb hídján. Ütötte egymást a tartalom és a forma, ezért néztünk egy olyan köntös után, ami jobban elbírja azokat a hétköznapi témákat, amikért eredetileg egyébként létrejött a blog. A mélyenszántó és világmegváltó írásaink pedig itt is pont olyan tüneményesen mutatnak majd, mint a korábbi arculatban tették.

Ami új

A nevünk maradt, de már egybeírva használjuk, ezzel szeretnénk saját megszólítást kifacsarni az annak idején fantáziátlanul megalkotott elnevezésből. Ezt fejezi ki az új logónk is, amiben a narancs és fekete színek maradtak a megszokottak.

Az új sablon adta lehetőségek közül kiemelnénk az olvashatóságot, a korábbitól nagyobb hangsúlyt kap a leírt tartalmunk, egész képernyőn, oldalsáv nélkül jelennek meg a cikkeink. Megnőttek a betűk és a képek, kiszínesedtek a linkek, egyszóval rakás olyan apróság változott, ami kényelmesebbé teheti az olvasást, vagy akár az azt követő hozzászólást.

Csak minket érint, de az új sablonnal búcsút inthettünk mintegy tíz bővítménynek, ami a háttérben azért dolgozott, hogy egy pöpec kis oldallal találkozhasson a látogató. Noha feladatukat tökéletesen betöltötték ezek a szerzemények, meglétük nem csak lassította az oldalt, de néha egymással is hajlamosak voltak összeveszni, ami egyes funkciók ideiglenes hibájához vezetett. Azzal, hogy megtizedeltük a számukat, egyrészt gyorsultunk némiképp, másrészt stabilabbá váltunk.

Ami nem változott

Korábbi tartalmaink kivétel nélkül továbbra is elérhetőek maradtak, többnyire élvezhető szinten. Szomorú szösszenet viszont, hogy a korábbi megjelenéshez szabott képek, esetleges bővítmények, vagy sablonfunkciók már nem működnek, ezért néhány korábbi cikkünknél mindenféle kód jelenhet meg a szöveg közben. A belső oldalainknál kijavítgattuk ezeket, a Belvárosi rehabilitáció lenyíló fülei ugyanolyan ügyesen működnek, mint a Lakatfal beágyazott térképe.

Zárszó

Bízunk benne, hogy másnak is tetszünk az új megjelenésünkben, de legalábbis, hogy így is megszokhatónak talál majd minket az a lelkes olvasótábor, akik időről-időre beleolvasnak a város első blogjába. Ha valaki, valamilyen hibát talál, azért buzdítjuk, hogy akár e-mailben, akár hozzászólásban jelezze nekünk, hogy mielőbb ki tudjuk javítani – az elérhetőségeink a régiek maradtak.