Skip to main content
Fejlesztés

Átadták a Félholdas pagonyt

By 2013. szeptember 1.One Comment

Nyár közepén beharangoztuk, most pedig megmutatjuk Eger legújabb játszóterét, az Almagyar-dombon épült Félhodlas pagonyt. Értjük ám a nevét, hogy a Talizmán, Cecey Éva és Egri csillagok utcák környékén miért is nem százholdas lett az a pagony, jópofa, átjött ;)

A kis idő után, amikor leesett az elnevezés, szétnéztünk a parkban és megállapítottuk, hogy a nevében szereplő félholdon kívül sajnos más nem utal benne a törökökre. Kár érte, mert lehetett volna egy tematikus játszóterünk is a vár környékén, de az nyilván pár millióval többe került volna, meg amúgy se legyünk telhetetlenek. A pénteken átadott, mintegy 12 millió forintból elkészült  új játszótér nem mutat fel különösebben érdekes attrakciókat, a megszokott játékokkal és utcabútorokkal találkozhatunk benne, egyedül a környéke szebb talán az átlagtól.

Amit hiányoltunk, hogy sajnos sem ivókutat – és ami még nagyobb baj – sem kerékpártárolót nem hozott magával a beruházás. Hozott viszont összesen 6 facsemetét, 5 padot, 3 kukát, 2×2 hintát ütésálló burkolattal, 2 mérleghintát, 1 játszóvárat (csúszdával, mászófallal, kötélhálóval, homokozóval), valamint 1 darab forgó rudat. Ez utóbbit elegánsabban Piruettnek hívják, lényege, hogy a rajta játszó gyerekek egy középső, függőleges rúdba kapaszkodva, lábukkal a földet érintve tudják körbe hajtani magukat, ha jártasabbak lennénk a játszótéri eszközökben, vagy akár a mondatfogalmazásban, akkor érthetőbb lenne, de ezek hiányában inkább ajánljuk az egyik képünket, amin látszik, épp egy fekete pólós gyerkőc használja. Lentebb görgetve nem csak ez, de a többi csodás fotónk is megnézhető, ha pedig éppen van otthon egy kisgyerek, akivel szívesen kipróbálnánk az új parkot, akkor az Ágas utcát keressük érte.

DSC_4060 DSC_4062 DSC_4064 DSC_4065 DSC_4066 DSC_4068 DSC_4069 DSC_4070

Szólj hozzá! One Comment