Skip to main content
Egri zenekarok

Egri zenekarok – Genetika

By 2013. szeptember 7.

Hangtárnok - A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Zenei részlegének blogja

Szabó László a Genetika gitárosa mutatja be a zenekart:

genetika

Ha jól emlékszem 2001 vége, 2002 eleje körül alakult a zenekar. Az alakulástól számítva sok tagcserén mentünk keresztül és 2008-tól trióként zenéltünk, az akkori felállás: Bárdos Tamás (dob), Lőrincz Dániel (basszusgitár), Szabó László (gitár,ének). Kb. innentől lehet igazán aktívnak számítani a zenekart, mert előtte nagyon ritkán játszottunk. Az első “Beton” című lemezünket ebben a formációban vettük fel, mondhatni elég nomád körülmények között. 2010-ben ehhez a hármashoz csatlakozott Csapó Péter a Tango Underground énekese ugyancsak énekesként. 2011-ben pedig már így négyen vettük fel az “Útvesztőben” című lemezünket. Ha jól emlékszem ugyanebben az évben Dani kilépett a zenekarból és némi keresgetés után Juhász Gergely jött a helyére, akiről egyszerűbb lenne leírni, hogy melyik egri hardcore zenekarban nem játszik, mint amelyikben igen. 2012-ben az “Útvesztőben” lemezen található “A kör” c. számról klip is készült, amit barátaink (Salverproductions) készítettek.

A jelenlegi felállás: Csapó Péter (ének), Bárdos Tamás(dob), Juhász Gergely (basszus), Szabó László (gitár), zenekarvezetőnk pedig Aradszky László :)
A zenénkben megtalálhatóak a punk, a hardcore és thrash metál elemei is, de pontosan nem tudnám behatárolni. Zenei példaképeink nincsenek, mind a négyen elég sok fajta zenét hallgatunk a 80-as évek punkjától a death metálig. Valószínű ezért is van az, hogy minden albumunk más és más. Most jelenik meg a 3. lemezünk “Nem térít el” címmel, ami hamarosan letölthető lesz a zenekar oldaláról is. Élőben is meghallgathatjátok majd ezeket a számokat legközelebb 2013. október 5-én Egerben a Sorompó rock kocsmában, ahol ha minden jól megy 1000 forintért CD formájában is magatokévá tehetitek a felvételt.

FacebookBandcamp

Szívesen játszunk bárhol, elérhettek minket a genetikahc@gmail.com e-mail címen vagy pedig a Facebook-on is.