Skip to main content
Szabadidő

Irtózás az űrtől a Kis Zsinagógában

By 2013. szeptember 12.

Tetszetős kiállítás nyílt szeptember 10-én a Kis Zsinagógában, Tóth Eszter és Csató Máté léggömbökből készült alkotása egyszerre csodálkoztat és üzen a látogatók felé.

Horror Vacui (1)

Forrás: Szilágyi Rudolf

Horror Vacui (2)

Forrás: Szilágyi Rudolf

A Horror Vacui című kiállítás nevével elsőre bajban lehetnek a művészetben hozzánk hasonlóan járatlanabb alanyok, nekünk marad hát a Kislexikon.hu ahol választ kaphatunk a talányra. A két szó irtózást jelent az űrtől, mely egy képzőművészeti fogalom, a rendelkezésre álló tér teljes kitöltését jelenti. Csak, hogy mai is tanuljunk valamit. Tóth Eszter és Csató Máté kompozíciója “nem csupán esztétikai élmény, szimbóluma az értéktelen, populáris kultúrának, az üres reklámoknak és a politikának. Műalkotásuk főszereplőjének Van Gogh-ot választották, akinek igazi értékét, tehetségét nem ismerték fel kortársai a divatos irányzatok világában.” Ezt már a TV Egertől idéztük, mindenhonnan hozunk valamit.

Érdeklődők szeptember 20-ig, hétköznap 14.00 és 18.00 között ingyenesen tekinthetik meg a kiállítást a Kis Zsinagógában, a Dr. Hibay Károly utca 7. szám alatt.

Kedvcsinálónak szánt fényképeinket Szilágyi Rudolf galériájából vettük kölcsön.