Skip to main content
Fejlesztés

Megnyílt a MATULA

By 2013. szeptember 13.2 hozzászólás

Szeptember 12-én megnyitotta kapuit a blogunkon legelőször 2012. februárjában beharangozott Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Látogatóközpont. A Márai vezetéknévtől indulva adtuk neki annak idején a MATULA rövidítést, hát ilyen az, ha reménytelenül hosszú nevet kap egy fejlesztés.

A megnyitóra sajnos nem tudtunk elmenni, pedig oda lettünk volna a boldogságtól, ha saját képekkel számolhattunk volna be a hivatalosan csak „Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai látogatóközpont – Az első magyarországi integrált látogató központ szabadtéri színpaddal – kialakítása” -nak becézett beruházásról. Ennek hiányában viszont az utólagos sajtóanyaggal, meg a már megszokott Média Egertől kölcsönzött fotókkal mutatjuk be, hogy mi is született a Völgyben.

A Szépaszonyvölgyet nem csak mértéktelen alkoholfogyasztási szándékkal látogatók gyakran borzonghattak bele, hogy milyen horrorisztikus állapotba került mostanra a Szabadtéri színpad, a fejlesztés egyik központi momentuma volt ennek a felújítása, kibővítése. Részleges speciális fedés, valamint a színpadra helyezhető mobil színpad is rendelkezésre áll. Itt rendszeres népzenei-, könnyűzenei koncerteket, színházi, táncos előadásokat tekinthetnek meg a látogatók, akik a 795 férőhelyes, új nézőtéren foglalhatnak helyet. Az épületben több, különböző funkciót ellátó teret alakítottak ki. Gyermekeknek játszóház, állandó  tárlatként boros dugókat és számos, a borkészítéshez használatos eszközt tekinthetnek meg a Völgyközpontba érkezők. Mindemellett időszakos kiállításokat tervez az üzemeltető, melyek a borral, Márai  Sándorral, a gasztronómiával, a Szépasszonyvölggyel, illetve Egerrel állnak kapcsolatban. A Márai szobában az író életéről és műveiből készített filmeket láthatnak az érdeklődők, továbbá elmerenghetnek Márai Sándor alkotásait olvasva. Az egészségcentrum programjain a látogatók egyénileg és csoportosan is részt vehetnek, érdeklődésüknek megfelelően: GabuChi-Ja keleti masszázs és testedzési technikák alkalmazása, otthoni egyéni használata, Utazás a Stílus birodalmába címen zajlik öltözködési és/vagy sminktanácsadás, krémhasználat, szőlő alapú termékek bemutatója.

A másik karakteres újdonság az a kalandpark, mely a Kőkút utcáról nyílik. Itt több korosztály töltheti el szabadidejét élményszerűen és hasznosan csúszdával, kötélpályával, szőlészethez kapcsolódó mini túraútvonallal. Maguk a nyújtott szolgáltatások is jók, legklasszabb viszont az a szerep, amit a kalandpark betölt. Eddig ugyanis városunkban jóformán semmi nem szolgált a fiatalok aktív lekötésére, nyilván voltak a gyerekeknek is alkalmas elemek, ám ilyen interaktív lehetőséggel legközelebb Szilvásváradon lehetett találkozni, a bob-pályán. Azzal mindmáig nem vehetjük fel a versenyt, de némiképp azért már sikerült talán csökkenteni a lemaradást.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • hh szerint:

    nagyon szépen fejlődika megyeszékhely, minden elismerésem a városvezetésé,de a kalandparkból sokkal jobbat ki lehetett volna hozni….sztem elég gagyi lett…

  • Pap Zsolt - Facebook hozzászólás szerint:

    Jó hír, hogy megnyílt, de nem kellett volna kábé AZONNAL programokat is szervezni bele?