Skip to main content
Kereskedelem

Vegyél villasort!

By 2013. szeptember 18.5 hozzászólás

Lajosváros irányából élmény közlekedni a belváros felé, csak a vasútállomást kell elhagyni és máris egy üde kis színfolt következik a Deák Ferenc utcára érve. Felújított négysávos út, fákkal és kerékpárúttal szegélyezve, mindezek mögött pedig történelmi villasor rejtőzködik, mely nemrégiben került egyébként helyi védelem alá. Az összképet egyetlen dolog zavarja meg mindössze, mégpedig, hogy ez a villasor gyakorlatilag eladónak tekinthető.

[quote style=”boxed” float=”left”]Tudtad? A villasor területe a 18. század elején épült be, ekkor még szegény lakókkal. Az 1900-as évek elején kezdtek letelepedni itt a gazdagabb polgárok, akik a vasútállomás felé haladva egymás után építették fel a villáikat. Az első ilyen épület 1914-ben készült el.[/quote] Amikor már átcsap az ingerküszöbünkön a lakáshirdető táblák száma Egerben, akkor szoktunk puffogni a témán, most a Deák Ferenc utca esetében történt meg ez. Nem lehet ugyanis nem észrevenni, hogy némi kerekítéssel minden második villa ablakában ott figyel egy eladást hirdető tábla. Utánakattintottunk kicsit az áraknak, az Ingatlan.com utcát érintő hirdetései közt a legdrágább ház 42 millióba-, a legolcsóbb pedig 6 millió forintba kerül. Ez utóbbi egy hátsó udvari épületrészt jelent, mely jóformán csak a bontására vár a megromlott állapota miatt, helyette már inkább ajánljuk akkor a második legolcsóbbat, ami 10,3 millió forintba kerül és egy egyszobás, negyven négyzetméteres lakást takar. Jelezzük, hogy gyűjtőknek soha vissza nem térő alkalom ez, ritkán juthat hozzá az ember egy megyeszékhely gyakorlatilag teljes villasorához, így mindenképp érdemes élni most a lehetőséggel…

Puffogós cikkeinkben szoktunk igyekezni nem csak szenvedni, hanem a képességeinkhez mérten valamit építő jelleggel is hozzáfűzni a témához, így lesz ez most is, csak kicsit még várni kell rá. Belátható időn belül megjelenik egy külön cikkünk, amiben azt fejtjük majd ki, hogy szerintünk hogyan lehetne kevésbé zavaróvá tenni ezt a szomorú és már kínos helyzetet, amiben például három villa is eladó közvetlenül egymás mellett.

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

 • Jól tükrözi Eger általános állapotát mikor már a várost a tehetősebb rétege is elhagyja nem lát a vállalkozása és családja számára hosszútávon sem lehetőséget . Az élet körforgása szerint ebben nem is volna baj ,de mikor már nincs egy másik feltörekvő réteg hogy átvegye a helyét az mutatja legjobban egy egy társadalmi réteg elszegényedését . A város vezetésének az a koncepciója hogy a város gazdaságát teljesen a szőlő ,bor, idegenforgalomra építi teljes csődhöz vezet .A szőlő, bor , idegenforgalom önmagában nem tudja a város lakosainak munkaerejét lekötni . Ezért kell sürgősen ipartelepítést végrehajtani , ehhez szükséges az Egert az M3 -al összekötő gyorsforgalmi út és a várost elkerülő út megépítése . Nem a patakon kell 50 méterenként hidakat építeni meg a patakba kerékpár utat , meg förtelmes és használhatatlan parkolóházat , meg arra költeni a város pénzét hogy a Kepes gyűjteményt ide -oda hurcoljuk de a kutya sem kíváncsi rá .Ugyan akkor a fiataloknak elvesszük a szórakozóhelyeit és a kocsmákba kényszerítjük őket . A város polgárainak a belvárosban a parkolás már a megfizethetetlen kategóriába tartozik . Ezek az eszetlen intézkedések sorozata eredményezték a városban a kialakult kilátástalan gazdasági helyzetet Amit város vezetését uraló bor és idegenforgalmi lobbi . túlhatalma idézet elő .

 • Bea Farkas - Facebook hozzászólás szerint:

  Pont a múlt héten gondolkoztam ezen, amit a cikk felvet. A gyermekem ugyanis a Szt Imrébe jár, és elég gyakran sétálunk el arra, ha jó az idő, és megdöbbenve figyeltem, hogy minden második ház ablakában eladó tábla áll. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha védett ez a villasor, a potenciális vevők ezek szerint számíthatnak rá, hogy nem építhetik úgy át a házakat, ahogy ízlésüknek megfelelő lenne, hanem majd hadakozhatnak a műemlékvédelemmel? Nem mintha fennállna a veszély, hogy a közeljövőben lesz 42 millió forintom megvenni a legdrágábbikat és még hozzá vagy 10 millióm felújítani, csak érdekel a téma :)

 • Igen, a védelem egész sok mindenre vonatkozik, meg kell őrizni az épületek eredeti megjelenését (nem lehet érdemben átépíteni őket), de szabályozva van a kerítéstől kezdve a tetőátépítésen át szinte minden, ami az utcakép megváltoztatásával járna.

 • Gabriella szerint:

  Már szinte én is grafomániás leszek .A Deákon a villasoron lévő házakban nem a tehetősek laktak ill.nem csak.Inkább káderek és régi parasztcsalád leszármazottai.Két házról tudom,hogy azért kerül eladásra mert nincs utód ki örökölné. Ahogy múlnak az évek és egyre jobban öregedik a város lakossága ( kb.50 ezer egri lakosból 20 ezer nyugdíjas vagy még több ?) fiataloknak ilyen körülmények között nem sok kedvük van ott élni.Főleg azért mert a város átalakulását az idős generáció nem tudja elfogadni,pedig tudomásul kellene már venni,hogy Övéké a jövő.Én is idős vagyok,de mikor megyek az utcán és félórán keresztül csak idős nő vagy öreg ember jön velem szemben,szinte felsikítok a gyönyörtől mikor egy terhes kismamát vagy sétáló kisgyereket látok.Szeretem a régi Egert, szeretem a múltját, szeretem a fákat,házakat,de idén nyáron láttam a felújítási munkákat az új félkész létesítményeket és összeállt a kép az új belvárosról,fogom szeretni a megújult Egert.Jó lenne,ha az emberek is változnának
  Bocs,hogy nem minden sorom a témával kapcsolatos, de azért írok ide mert a” nagyzási mániám “kényszerít erre, a Facebook oldal kicsi nekem..:)

 • Zoca szerint:

  Különös színfolt, hovatovább a villasor szégyene a 47. számú ház, önkormányzati tulajdonban, (családsegítő működik/működött? benne), aminek a fala évek óta ázik-mállik, kilátszanak a téglák, mindez egy hiányzó esővíz-csatorna miatt! Bárki megnézheti, a Stadion utca sarkán van a ház, a volt fagyis mellett. Olyan k**** nagy költség volna megcsinálni azt a nyavaláys csatornát???????? Kint a tábla, omlásveszély. Még egyszer: önkormányzati tulajdonú a ház.
  B+!