Skip to main content
Kereskedelem

Az ország egyik legjobb lángosát ehetjük

By 2013. szeptember 19.szeptember 22nd, 2013One Comment

Ha azt mondjuk, piac, valószínűleg sokan egyből a lángosra asszociálnak belőle – nem hiába, a magyar konyhára jellemző lepény mindmáig fénykorát éli, pedig állítólag vagy a törökök, vagy még az ókori rómaiak hagyták nálunk annak idején. Mi aztán annyira megszerettük az ételt, hogy szét is szórtuk a környező országokban: a magyarlakta vidékeken Romániában, Szlovákiában és Szerbiában is fogyasztják, de Ausztriában és Csehországban is lehet vele találkozni.

A „magyar pizza” sikerén felbuzdulva hirdetett idén is versenyt a Vénusz, melyben az ország legjobb lángosozóját keresték. Keresték, majd találták, a 436 nevezőből végül a vecsési Vera néni lángosózója bizonyult 2013 legnépszerűbbének a maga mintegy 4 300 szavazatával. Az ő főnyereménye stílszerűen 1 000 liter olaj volt.

Rohlicsek lángos

Rohlicsek lángosozó

Ha az első helyen nem is mi végeztünk, szomorkodásra nincs okunk, Egerből is egészen a hatodik helyig jutott ugyanis a Rohlicsek lángosozó – piacot gyakran látogatóknak nem kell bemutatni – a csarnok emeletéről! 1969-es alapítása óta valószínűleg már megszámolni sem lehetne, hogy hány ember reggele indult eddig ott egy jó tejfölös / sajtos / hagymás lángossal, melyről a bolt táblája büszkén hirdeti, hogy ősi recept alapján készül. Nem hiába utasított maga mögé 430 lángosozót a versenyben, de nem is kell tovább szaporítani a szót, aki esetleg még nem tette, hétfőtől-szombatig, reggel hattól-délig bármikor kipróbálhatja a piaccsarnok emeletén, hogy miről beszélünk. Aki pedig már megtette, úgyis visszatér még hozzá, elég egy kósza illatfoszlány és már önkéntelenül sietnek is a lábak a fogyókúrázók ijesztgetésére is alkalmas finomság felé :)

Segítünk megkóstolni!

A Rohlicsek lángos felajánlásából szeptember 22-én délután kiválasztunk öt szerencsést, akik egy-egy ajándék, szabadon választható lángossal és teával lakhatnak jól. Hogy bekerülj az esélyesek közé, add meg az e-mail címedet a bekezdés alatt vasárnap délig, majd bízz benne, hogy te leszel az egyik, akit nyertesként halászunk ki! Ha szerencséd lesz, jövő hétre már meg is van oldva az egyik reggelid!

A beérkezett címeket a játék után töröljük, később nem használjuk fel semmire.

A játék véget ért, a résztvevőket értesítettük az eredményekről.

Szólj hozzá! One Comment