Skip to main content
Fejlesztés

Labort újított az EKF Gyakorlóiskolája

By 2013. szeptember 25.

Már reflexből beleszeretünk minden hírbe, ami az oktatással kapcsolatos és nem rossz, külön közel állnak ezek közül hozzánk azok, amelyek valamilyen épített újdonságot jelentenek. Hát még, ha ráadásul színes is az az épített újdonság – az EKF Gyakorlóiskolájának új laboratóriumát igazi dőzsi volt meglátnunk! A Líceumi Palettától átvett cikk következik alant, még több színes kép az eredeti oldalon található.

Kedd délután ünnepélyes átadón mutatták be az Eszterházy Károly Gyakorló Általános Iskola, Középiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény új, a természettudományos ismeretek élményszerű átadására alkalmas laboratóriumát.

ekflabor2

A most átadott, két teremből álló laboratóriumot a legmodernebb taneszközökkel, interaktív táblákkal, színes bútorokkal, demonstrációs és kísérleti eszközökkel szerelték fel. A helyiségek – igény szerint – egy mobil fal segítségével elválaszthatók vagy egybenyithatók, így a közel 100 négyzetméteres teremben akár 40 diák is kísérletezhet egyszerre.

A pályázati pénzből finanszírozott fejlesztés során a gyaksuliban kialakítottak egy zsibongót is, így a laboratóriumba érkező diákok kulturált körülmények között gyülekezhetnek. A folyosón további 2, kiscsoportos foglalkozások megtartására alkalmas tanterem is épült. Ezzel párhuzamosan megújult a több mint 30 éves épület érintett szintjének mára már korszerűtlenné vált gépészeti és villamos hálózata is, és szaktanári segédletek, illetve tanulói munkafüzetek is készültek.

ekflabor1

Az átadott laboratórium Dr. Vida József főiskolai tanárról, az EKF oktatójától kapta a nevét. Tanár Úrnak ezúton is gratulál a Paletta Szerkesztősége. Hamarosan elkapjuk egy jó kis interjúra, hiszen kíváncsiak vagyunk, milyen is lehet az, amikor az emberről még életében elneveznek valami jó dolgot.