Skip to main content
Kereskedelem

Bezárt a Centrum

By 2013. október 31.9 hozzászólás

Arányaiban hosszú agonizálás után idén ősszel bezárta kapuit a Dobó téri Centrum áruház, a hamvaiból feltámasztott márka három évet élt városunkban.

Skála név alatti működése után 2010. novemberében alakult vissza Centrummá a korábban is ezen név alatt működő áruház – ha mi ülnénk a monitor túloldalán, valószínűleg mi sem értenénk a megfogalmazásunkat, de annyi belőle a lényeg, hogy volt a Dobó téren egy Centrum – megszűnt, lett belőle egy Skála – megszűnt, majd jött megint egy Centrum. Aztán most ez is megszűnt.

Fotónk a 2010-es nyitásról

Fotónk a 2010-es nyitásról

2010-ben összesen öt helyen nyílt  újra Centrum az országban, Eger mellett még Szegeden, Pécsett, Miskolcon és Kecskeméten. Ezek közül a szegedi is bezárt azóta, valamint a cég idén januárban csődeljárás alá került. Noha szerettünk volna hinni a sikerében, egri letelepedése után nem sokkal már sejthető volt a márka halála, az üzletben átlagosan tartózkodó vevők száma közelített a nullához, a termékek árai pedig a sok nullához, csak azok előtt mindig volt szám is, ez rontott azért az összképen. Kínjában már feldarabolta magát a főtér melletti szörnyeteg, majd most őszre feladta a küzdelmet és bezárt. A megszűnés az épületbe időközben beköltöző többi boltot nem érinti, a DM, az emeltei kínai, valamint az Erste Bank is vígan éli tovább életét, vagy, ha nem is vígan, de azért még éli.

Utódról egyelőre nem tudunk, sem kiadásra szóló hirdetéssel, sem egy esetleges új bérlő nevével nem találkoztunk még eddig.

Szólj hozzá! 9 hozzászólás

 • Egy bezárt / ki sem nyitott/ parkolóház jól jönne a helyére!!

 • Persze tengeralattjáróknak !

 • laport szerint:

  Meg lennék lepve, ha nem a fenti kínai költözne oda… Esetleg valami vendéglátós? Bár ahhoz gondolom elég komoly átalakítások kellenének.

 • Most kellene lebontani! Sürgősen!

 • Kovács Kata (Facebook) szerint:

  Ez az épület a bevásárló központok közé való. Semmi esetre sem a barokk belváros központjába. Mindig megborzongok amikor meglátom. Nem értem, hogy miért van még itt?

 • Névtelen szerint:

  Legjobban annak tudnánk örülni, ha mielőbb lebontanák!

  • mérnök szerint:

   Csak ha lebontják, ehogy egy használhatatlan parkolóház épüljön ide is … :-)

  • Névtelen szerint:

   Mint az egyik jelenleg is ott dolgozó, gondolom Ön adna mindannyiunknak munkát, esetleg közben járhatna valahol magasabb helyen , hogy a közkívánatra kirúgott dolgozókat helyezzék el a város Ön által frekventáltabb üzleteiben, ESETLEG PÁR MILLIÓVAL MEGSEGÍTHETNÉ AZ EDDIG IS MINIMÁLBÉRBŐL ÉLŐ DOLGOZÓKAT, HOGY NE HALJON ÉHEN A CSALÁDJUK!
   Köszönöm!!
   Mellesleg az épületben működő olyan vállalkozásról mondott lebontásra ítélő véleményt, amely a belváros, leglátogatottabb üzlete!

 • Egy Egri. szerint:

  Miért is kellene lebontani???
  Inkább arra kellene használni amire építették!!!

  ÁRUHÁZNAK!!!!!

  Nem lik-luk üzleteknek, bankoknak!!!

  ÁRUHÁZNAK!!!!!!

  Százezer-millió négyzetméteren!!! Ahol van választék és elférnek a vásárlók is!!!
  Aki egri, az emlékszik rá! Centrum büfé és tetőterasz.
  Mert azok is részei voltak az áruháznak, és ma is működhetne a turisták örömére is a tetőterasz.